Musiikki ja Lempäälä soi

James Strauss
James Strauss

Seitsemästoista Lempäälä Soi -tapahtuma tuo Lempäälään jälleen perinteiset musiikkileirit ja konsertit. Yli kahdenkymmenen tilaisuuden konserttisarja koostuu kurssien opettajien ja oppilaiden pitämistä soolo- ja duo-konserteista skä muiden suomalaisten ja kansainvälisten mestareiden pitämistä tilaisuuksista.

Tapahtuma alkaa akvarellikurssilla, jonka opettajana toimii kuvataiteilija, TaM Maarit Blomqvist Tampereelta. Kurssilla annetaan ohjausta maalausilmaisussa ja tekniikoissa tarpeen mukaan. Inspiraation lähteinä ovat kesän valo, Lempäälän maisemat sekä taiteellinen luotaiskylpylämiljöö, jossa kurssi järjestetään.

Tämän vuoden uutuutena järjestetään huilun mestarikurssi, jonka opettaja James Strauss tulee Brasiliasta. Pariisissa opiskellut Strauss oli viimeisiä kuuluisan Jean-Pierre Rampalinin oppilaita. Strauss tuo mukanaan Lempäälään oppilaita Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Mestarikurssien sarja on puolentoista kuukauden mittainen ja huilun lisäksi mestarikursseja järjestetään viulussa, laulussa ja pianossa.

Viulukurssin opettajana toimii professori Kaija Saarikettu Sibelius Akatemiasta ja kamaripianistina soittaa Sonja Fräki. Nuorten pianistien kurssin opettaja on Tanja Torkkeli. Pianokurssille saapuu kahdeksan oppilasta Grönlannista ja heitä opetajanaan toimii pietarilainen Regina Glazunova.

Kesäkuun alussa Lempäälään saapuu Forum-tapahtumaan kahdeksi viikoksi venäläisiä, valkovenäläisiä, ukrainalaisia ja liettulaisia nuoria muusikoita. He pitävät professoriensa opastuksellla seminaareja, oppitunteja, kilpailuja sekä konsertteja. Viime vuonna forumilaisia oli Lempäälässä lähes 70 henkeä.

Forum-laulajien upeaa pukuloistoa nähdään juhannuksen alusviikolla 14.-19. kesäkuuta.
Forum-laulajien upeaa pukuloistoa nähdään juhannuksen alusviikolla 14.-19. kesäkuuta.
Tanja Torkkeli
Tanja Torkkeli
Sonja Fräki
Sonja Fräki
Kaija Saarikettu
Kaija Saarikettu