LeKi kiinnitti ykköspakin Mestis-sakkiinsa

Kuva: Jani Huurne LeKin Mestis-joukkue julkisti ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevalle kaudelle. Mukana ovat luottopakki Jimi Santala (oikealla) ja LeKi-kasvatti Sami Laakso.
Kuva: Jani Huurne
LeKin Mestis-joukkue julkisti ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevalle kaudelle. Mukana ovat luottopakki Jimi Santala (oikealla) ja LeKi-kasvatti Sami Laakso.
Lempäälän Kisan Mestis-joukkueen puheenjohtaja Jukka Laakso toi julkisuuteen ensimmäiset sopimuspelaajat kaudelle 2015 – 16. Sopimuksen tehneitä pelaajia on ensimmäisessä erässä neljä, kaksi puolustajaa ja kaksi hyökkääjää. Mikä mukavinta, mukana on viime vuoden joukkueen ehkäpä paras pelaaja 27-vuotias puolustaja Jimi Santala.
– Santalan jääminen meille on aikamoinen lottovoitto. Toki kaverilla on liigaoptio, mutta jos joku liigaseura miehen nappaa, seuraa siitä LeKille tuntuva korvaus, iloitsi Jukka Laakso suu vehnäisellä.
Santala on kiekollinen, erittäin taitava ja liikkuva puolustaja, joka pelasi ennen Lempäälään tuloa useamman kauden ajan Ranskassa. Viime sesongilla hän pelasi 41 runkosarjan peliä tehden kuusi maalia ja antaen 23 syöttöä. Pudotuspeleissä saldoksi tuli viidessä ottelussa maali ja neljä syöttöä.
– Jimi viihtyi hyvin Lempäälässä, hän palaa viime kautiseen asuntoonsa ja työpaikkaansa, joten tässä tapauksessa palaset loksahtelivat hyvin kohdilleen, kommentoi Laakso.
Toinen nimekäs puolustaja tekin niin ikään sopimuksen, kun Ilveksessä kaksi edellistä kautta siipiään testannut 20-vuotias Mikke Levo tulee Kisaan. Hyökkääjistä oman kylän kasvatti Sami Laakso jatkaa Mestis-tasolla kolmatta kauttaan ja tuoreempi tuttavuus on edelliskauden Savonlinnassa pelannut tamperelaisjuurinen voimahyökkääjä Miiko Hintz. Laakson tehosaldo oli viime kaudella seitsemän pistettä, Hintzin puolestaan 24 pistettä, mutta molempien roolit ovat enemmänkin olla joukkuetta sytyttäviä raatajia ja taistelijoita.
– LeKi tekee noin 15 sopimusta, etenkin haemme mitat täyttävää ykkössentteriä joukkueeseen. Myös nuoria viime kaudella mukana olleita pelaajia on tukku tulossa mukaan tällekin kaudelle, sanoo Laakso.
Ainakin Aleksi Luhtalammen, Valtteri Järviluoman, Niklas Kummun, Matias Simontaipaleen ja muutamien muidenkin viime kaudelta tuttujen pelureiden kanssa neuvonpito etenee hyvässä hengessä. Pitkäaikaisin Mestis-pelaaja, seitsemän vuotta Kisaa edustanut, Petteri Friman jatkaa pelejään muualla.
– Ulkomaalaisia pelaajia ei joukkueeseen tule, emmekä ole innostuneet sellaisista konkareistakaan, jotka tulevat ottelukohtaisilla sopimuksilla hakemaan pelituntumaa ja tähtäävät muualle, selvittää Laakso Kisan pelaajapolitiikkaa.
Tapparasta ja Ilveksestä Kisaan tullenee yhteensä puolentusinaa koko kauden lainalla olevaa nuorta pelaajaa. Koneneista pelaajista portti Kisaan on auki toki muutamilla ottelukohtaisilla sopimuksilla operoivalla pelaajalla, tyyliin seuran osaomistaja Niclas Lucenius. Myös viime kauden kapteeni Toni Niemelle on tarjous sopimuksesta jätetty.
– Ilveksessä ja Tapparassa treenaa try out-sopimuksella muutama viime kauden pelaajamme, kuten Jonatan Tanus Tapparassa ja Markus Jokinen Ilveksessä. Heidän tilanteitaan totta kai tarkkailemme tiiviisti.
Mestiksen pelimäärä hiukan vähenee viime kaudesta, nyt runkosarjassa pelataan 50 ottelua 12 joukkueen voimin. Uusia Mestis-seuroja ovat RoKi Rovaniemeltä, Kokkolan Hermes ja Jokipojat Joensuusta. Pudotuspeleihin pääsee kahdeksan runkosarjan parasta ja kaksi heikointa karsii putoamisesta Suomi-sarjan parhaita vastaan. TV-näkyvyyskin paranee oleellisesti, kun Mestistä voi ensi kaudella seurata urheiluun keskittyvältä Elisa Sport-kanavalta.
– Keväällä taloustilanne teetti kovasti työtä, mutta nyt olemme päässeet pahimmista karikoista yli. Joukkue on treenannut valmennustrio Juha Juujärvi – Miikka Kuusela – Pekka Korhonen johdolla toukokuun alusta alkaen. Uskon, että Kisalla on ensi kaudella kilpailukykyinen ja mielenkiintoinen joukkue Mestiksessä, tiivistää LeKi Hockey Oy:n puheenjohtaja Jukka Laakso lempääläisen edustuskiekkoilun nykyhetken tilanteen.