Lempäälän Tulevaisuusohjelma tuo säästöjä. Mahdollisista veronkorotuksista päätetään syksyn 2016 talousvalmistelukierroksen yhteydessä.

Tredu-kampus on löytänyt muotonsa

Tredu-kampus näyttää muutosten jälkeen tältä. Kuva: DUCO Rakennuttaja Oy

Tredu-kampus näyttää muutosten jälkeen tältä. Kuva: DUCO Rakennuttaja Oy

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti keskiviikkona 17. kesäkuuta, että Lempäälän kunta takaa TREDU-kiinteistöt Oy:n osakassopimuksen mukaan 17,5 miljoonan euron lainan omavelkaisella takauksella.

Rakennuttajakonsultti Leena Sillanpää DUCO Rakennuttaja Oy:stä esitteli valtuustolle Tredu-kampus-hankkeen tilannetta. Kampuksen koko on laajentunut hankesuunnitelmaan verraten. Muutoksen syinä ovat suunnittelun tarkentuminen ja ilmanvaihtokonehuoneiden lisäykset. Toteutussuunitelman mukaan rakennuksen bruttoala tulee olemaan 10 171 brm2.

Muita muutoksia ovat liikuntasalin siirto rakennuksen keskeltä yhteen siipeen, keittiön siirto vanhalta puolelta uudelle puolelle ja sähköisen ylioppilaskirjoituksen huomioiminen. Lisäksi rakennuksen iltakäyttöä kehitetään edelleen muun muassa reittien suhteen.

Hankkeen kustannusarvio on noussut 18,4 miljoonasta eurosta 19 miljoonaan euroon. Kustannusten lisäys koskee laajennusosaa.

Lintutornin paikka on siirretty niemennokasta alueella sijaitsevan purettavan omakotitalon tilalle. Niemennokka ei soveltunut tornin paikaksi, koska se on täyttömaata ja vain noin kuusi metriä leveä. Lintutorni pitää paaluttaa ja kyseisessä paikassa se olisi hankalaa. Nykyisen suunnitelman mukaan torni toimii myös bussipysäkkinä ja katoksena linja-auton odottajille. Tornista on tarkoitus tehdä esteetön mahdollisimman korkealle.

Kampukselle suunniteltu monitoimitila kiinnosti valtuutettuja. Usko Gullstén (kok.) ja Niina Selin (sd.) tiedustelivat, onko tilaa mahdollista käyttää esimerkiksi konserttisalina.

– Varsinaista musiikkisalia ei ole suunniteltu vaan nimenomaan monitoimisali. Musiikkisali maksaisi pikkuisen enemmän ja toimisi sitten nimenomaan musiikkisalina. Monitoimisali on suunniteltu niin, että puhe kuuluu hyvin, kertoi rakennuksen pääsuunnittelija Airi Vesala.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan purkutyöt alkavat ensi syksynä ja rakennustyöt vuodenvaihteessa. Tällä aikataululla rakennus olisi valmis käyttöönottoon kesäkuussa 2017.

Kiinteistöpalveluiden keskittäminen vauhdissa

Kiinteistöpalveluihin liittyvät resurssit on tarkoitus keskittää Lempäälässä Kiinteistö Oy Sirkkavuoren alle perustettavaan tytäryhtiöön ensi vuoden alusta lähtien. Kiinteistöpalvelujen uudelleenorganisoinnin ensisijaisina toiminnallisina tavoitteina on hillitä kuntakonsernin kiinteistöpalveluiden tuottamisesta ja hankinnasta aiheutuvaa kustannusten kasvua. Lisäksi on tarkoitus varmistaa, että kiinteistöjen ylläpitotoimissa ja käytössä keskistytään niiden arvon säilymiseen ja kuntapalvelujen järjestämisen kannalta tärkeimpiin seikkoihin.

Uudistettujen organisaatioiden tulee olla hallinnollisesti mahdollisimman yksinkertaisia ja tehokkaita. Toiminnallisten tavoitteiden lisäksi uudelleenorganisoinnilla arvioidaan olevan myös taloudellisia vaikutuksia.

Asian valmistelua on viety eteenpäin usealla eri osa-alueella. Kiinteistöhuollon organisointiin nimetty työryhmä on Sirkkavuoren toimitusjohtaja Johanna Heikkilän johdolla laatinut palvelusopimusmallin. Ryhmän tavoitteena on saada malli liitteineen valmiiksi syksyllä 2015.

Juhani Ojala (sd.) on tyytyväinen palvelusopimukseen, jossa selkiytetään mitä kunkin työntekijän toimenkuvaan kuuluu.

– Kiinteistöhoidon tehtävät on mielestäni pavelusopimuksen esitellyssä versiossa erittäin hyvin kirjattu ja jaettu eri vastuunjakoalueisiin. Ei pitäisi tulla eteen kysymyksiä, ei kuulu mulle.

Lempäälän Tulevaisuusohjelma käynnistyy syksyllä

Lempäälän vuoden 2016 talousraamin ollessa yhä alijäämäinen käynnistää kunta ensi syksynä tuleviin vuosiin tähtäävä Lempäälän Tulevaisuusohjelman. Ohjelma suunnitellaan vuosiksi 2016-2018. Tavoitteena on katkaista alijäämäinen talouskehitys. Vuodelle 2016 on luvassa kuluvaa vuotta kireämpi talousraami ja taloussuunnitelmakauden menoraamien tueksi tehdään vuosittaisia taksa- ja maksutarkistuksia. Myös veronkorotukset ovat mahdollisia.

Sosiaali- ja terveystoimen terveyspalvelut-tehtäväalueelle hyväksyttiin 135 00 euron lisämäärärahan. Lisämääräraha on tarkoitettu terveyskeskussairaala henkilöstö- ja muihin kuluihin. Lisäksi tehtäväalueen toimintatuottoja korotettiin 50 000 euroa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?