Mäyriän päärakennukseen saneerattu sauna ja kokoustila vuokrattavaksi

Entinen talonmiehen asunto laitettu kuntoon

Alakerran saunassa voi nauttiia joko puu-  tai sähkökiukaan löylyistä. Kuva: Erkki Koivisto

Alakerran saunassa voi nauttiia joko puu- tai sähkökiukaan löylyistä. Kuva: Erkki Koivisto

Talonmiehen asunto ei ole enää vuosiin ollut asuinkäytössä. Lempäälän kunta alkoi kunnostaa ja uudistaa taloa viime vuoden puolella ja töitä jatkettiin tänä keväänä.

– Hälytyslaitteet ovat jo paikallaan, mutta tila on vielä hieman viimeistelyä vaille. Mattoja lattialle ja seinille jotain, sanoo rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen Lempäälän kunnasta.

Saunatilat alakerrassa

Kaikki pinnat on laitettu sisältä uusiksi, ja talon ulkoverhous on saanut uuden vaaleankeltaisen maalipinnan. Suurempi huone toimii pitkillä pöydillä ja tuolein varustettuna kokoustilana, joka vetää noin 10–12 henkilöä. Pienempi huone on  sisustettu sohvakalustolla kodikkaaksi oleskelutilaksi. Keittiössä ovat uudet kalusteet, jääkaappi, hella, mikroaaltouuni sekä kahvinkeitin. Astiastona on kahvimukeja. Talossa on sähkölämmitys.

Toinen jääkaappi sijaitsee alakerrassa, jossa on sekä puilla että sähköllä lämpiävä sauna ja takkahuone. Saunan löylyistä on yleiseen uimarantaan noin 50 metrin matka. Pienen eteistilan yhteydessä on yksi wc. Vesi tulee porakaivosta.

– Tilassa ei ole tarkoitus yöpyä. Sitä vuokrataan ensi syksystä alkaen illaksi kerrallaan kunnan palvelupisteestä. Yksi porukka on jo käynyt kokeilemassa saunana, ja tilaa on jo ehditty kysellä syntymäpäivien

Kokoustilan pienempi huone on somistettu kodikkaaksi. Kuva: Erkki Koivisto

Kokoustilan pienempi huone on somistettu kodikkaaksi. Kuva: Erkki Koivisto

viettopaikaksi, Järvinen sanoo.

Eteistila on valoisa. Kuva: Erkki Koivisto

Eteistila on valoisa. Kuva: Erkki Koivisto

Mäyriän virkistysalue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kuntakeskuksesta Pyhäjärven rannalla Lempäälässä osoitteessa Vanha Rantatie 105. Alue oli aikoinaan Valmet Oy:n ja

myöhemmin Metson omistuksessa.

Nykyisin alueen omistavat yhdessä Lempäälä, Tampere, Kangasala, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti, Nokia ja Ylöjärvi.

Saunaan ja uimaan pääsee kesäisin  Mäyriässä myös ilman erillistä varausta. Miehille ja naisille on erilliset saunarakennukset, joiden  yleiset saunavuorot lämpiävät entiseen malliin kesäkuun alusta syyskuun loppuun maanantaisin ja torstaisin kello 16–20.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?