Onhan meillä omakin ”talvivaaramme”

Lempäälän-Vesilahden Sanomat riepotteli aiheellisesti pääkirjoituksessaan 1. heinäkuuta Euroopan tason päättäjiä Kreikan ja Suomen tason päättäjiä Talvivaaran aiheuttamista miljardimenetyksistä suomalaisille veronmaksajille. Kreikka-tappion suuruus veronmaksajille selviää, kun väistämättömät luottotappiot alkavat realisoitua. Talvivaaran osalta elinkeinoministeri Olli Rehn totesi kesäkuussa, että konkurssipesän hoito maksaa veronmaksajille 11 miljoonaa euroa kuukaudessa. Se on melko tarkkaan 2 euroa suomalaista kohden joka kuukausi.

Meillä on Lempäälässä oma pikku ”talvivaaramme”. Kuten kirjoituksessani Lempäälän-Vesilahden Sanomissa 17. kesäkuuta totesin, niin tyhjänä oleva vanha S-market maksaa lempääläisille veronmaksajille 17 000 euroa kuukaudessa. Se on 0,76 euroa jokaista lempääläistä kohden joka kuukausi eli reilu kolmannes Talvivaarasta. Veronmaksajia kohden kustannukset ovat
tietysti enemmän. Aika vähällä niin paikallislehti kuin kuntalaisetkin ovat omia virkamiehiämme ja päättäjiämme päästämässä.

Raimo Sirén
kunnallisneuvos
Lempäälä