Järventausta Kalevan kisoissa kuudes

Kuva: Antti-Pekka Sonninen LeKi-YU:n Heini Järventausta nakkasi kiekkonsa sijalle kuusi Porin Kalevan kisoissa.
Kuva: Antti-Pekka Sonninen
LeKi-YU:n Heini Järventausta nakkasi kiekkonsa sijalle kuusi Porin Kalevan kisoissa.
Yleisurheilun Kalevan kisat käytiin Porissa, missä perinnelajia oli seuraamassa 22 000 silmäparia neljän päivän aikana. Lempääläisedustus oli kolmessa lajissa eli naisten kiekossa sekä molemmissa korkeushypyissä.
LeKi-Yleisurheilun ykkösässä kiekonheittäjä Heini Järventausta jatkoi plusmerkkistä kisakauttaan nappaamalla arvokkaan pistesijan tuloksellaan 50.06. Kyseinen kaari riitti kuudenteen sijaan.
– Porin kisat sujuivat ihan ookoo eli ei huonosti, joskaan ei ihan huipustikaan. Yhden paremman heiton sain aikaan, tekniikka ei ihan vieläkään osunut kohdilleen. Kunto on hyvä, mutta kilpailun taso oli aika kova, joten sijoitus oli tyydyttävä, tiivisti Järventausta fiiliksensä sanoiksi.
Realismia olisi ollut ehkä yden sijan petraaminen, sillä viidenneksi sijoittunut Elina Mattila heitti noin 80 senttiä Heiniä pidemmälle. Kisan voitti yksi maan kärkinaisurheilijoista, MM-edustaja Sanna Kämäräinen tuloksella 57,87.
Nuoret korkeusshyppääjät Matias Mustonen ja Laura Ruonala kävivät hakemassa makua ja hajua Kalevan kisoista lajiensa karsinnoissa. Mustonen floppasi 185 ja Ruonala jäi tuloksetta. Matiaksen ennätys hallista on 195 ja ulkokentiltä 190, Lauran puolestaan 165.
Kävelijä Markus Kyrölä jätti juuri alkaneen armeijan takia Kalevan kisat väliin. LeKin viime vuosien edustusurheilijoista korkeushyppääjä Vilma Koskinen ja seiväshyppääjä Jaakko Sihvonen eivät ole tällä kaudella kisailleet tosimielellä.
Vesilahtelaisjuurinen seiväsmies Jere Bergius elää hankalaa vaihetta urheilu-urallaan. Tekniikka on aika lailla sekaisin, mistä todisteena kolme toivotonta suoritusta Porissa.
Muista LeKi-urheilijoista nuori Santeri Kuusiniemi jahtaa 100 metriltä haamurajan eli 11 sekunnin alitusta tosissaan. Paras aika tähän mennessä syntyi Valkeakoskella: 11,08. Myös tuplamatka eli 200 metriä meni lujaa 17-sarjalaiselta: 22,42. Klaara Leponiemi murskasi yhden vanhimmista LeKin seuraennätyksistä, kun hän kellotti 1500 metrillä ajan 4.56,65. Entinen ennätys oli Anita Vihersalolla peräti vuodelta 1972.