Uusi koulurakennus Sääksjärven koululle

Sääksjärven koulun oppilasmäärä on viime vuosina jatkuvasti kasvanut. Koulu sai pihaansa muutama vuosi sitten tilanahtautta helpottamaan siirtokelpoisen koulurakennuksen, johon osa opetuksesta siirtyi. Tänä syksynä koulu saa jälleen uuden koulurakennuksen. Parmacon suunnittelema, valmistama ja Lempäälän kunnalle vuokraama noin 600 neliön koulurakennus otetaan käyttöön syyskuun alussa. Koulun rehtori Seppo Siitosen mukaan koulu tarvitsee lisää opetustiloja sekä kasvaneelle oppilasmäärälle että korvaamaan 1930-luvulla rakennettua kivikoulua, jossa on ilmennyt vakavia sisäilmaongelmia. Tiloja on viimeksi käytetty reaaliaineiden opetukseen.

Sääksjärven uudelle koulurakennukselle löytyi paikka koulun päärakennuksen ja koulun vieressä olevan urheilukentän välistä.

Lempäälän kunta on arvioinut koulurakennuksen tarveajaksi viisi vuotta. Kun rakennusta ei enää tarvita, Parmaco siirtää sen pois.

Sääksjärven koulu on 776 oppilaan ja lähes 100 aikuisen yhtenäinen peruskoulu, joka tarjoaa opetusta eskarista yhdeksänteen luokkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?