Kuokkalan kiertoliittymä odottaa muutosremonttia

Erikoiskuljetuksilla on vaikeuksia Kuokkalan uudessa kiertoliittymässä. Kuva: Erkki Koivisto
Erikoiskuljetuksilla on vaikeuksia Kuokkalan uudessa kiertoliittymässä. Kuva: Erkki Koivisto

Tampereentien ja Pirkkalantien risteykseen Lempäälässä viime syksynä toteutetun kiertoliittymän rotvallin reunakivet ovat olleet pahasti pois paikaltaan viime keväästä saakka. Asialla ei ollut auraaja, vaan reunakivivaurion aiheutti murskauslaitetta kuljettaneen erikoiskuljetuksen lavetti.

Kuljetusliikkeen vahinkovakuutus korvaa Lempäälän kunnalle kuuluvan kiertoliittymän reunarakenteiden kuuluvat vahingon, mutta kivet ovat olleet keväästä asti pois paikoiltaan. Lempäälän  kunnan kunnossapitopäällikkö Antti Jokelan mukaan korjaaminen kestää, koska pelkkä kivien paikoilleen latominen ei riitä. Uusi kiertoliittymä tarvitsee jo nyt muutoskorjaussuunnitelman.

– Liittymässä on ollut hankaluuksia myös muilla erikoiskuljetuksilla. Muutossuunnittelu ja sen teettämän lisätyön vaikutukset sovitaan Lempäälän kunnan ja Ely-keskuksen välillä, hän sanoo.

Maksaruohoilla suojatolpat

Keväästä asti samassa kiertoliittymässä on ollut sinne istutettujen maksaruohojen suojana neljä huomiotolppaa. Niillä suojellaan kauniisti kukkivaa maksaruohomattoa lisävaurioilta.

Liittymän sisin reunakivikaari toteutettiin tarkoituksella matalana, jotta liikenteen on ollut helppo oikoa liittymässä. Reunimmaiset istutukset eivät kuitenkaan ole kestäneet talviaikaista yliajoa ja maksaruohomatto on vaurioitunut.

– Väliaikaisten varoitustolppien tilalle on tarkoitus asentaa kiinteät, sinivalkoiset tehostepylväät estämään oikomista. Asennus tehdään korjaussuunnitelman valmistuttua.

Viime vuosina Lempäälään on tullut useita kiertoliittymiä, viimeksi Piippo-keskuksen eteen, Marjamäkeen Hulikankulman liittymään, Kuokkalaan ja Sääksjärven keskustaan. Mahdollinen seuraava kiertoliittymähanke saatetaan Lempäälässä toteuttaa Jokelan mukaan Kiimakalliolle.