Eläkkeensaajien asumistuesta ei saa leikata

 

Hallituksen  päätösten mukaisesti eläkkeensaajan asumistuesta leikataan 60 miljoonaa . Eläkkeensaajien Keskusliiton Pirkanmaan piirijärjestö on erittäin pettynyt siihen, ettei tästä heikoimmassa asemassa olevien eläkkeensaajiemme nöyryyttämisestä kokonaan luovuttu. Vaadimme, että eläkkeensaajien asumistuesta ei leikata yhtään.

Hallituksen suunnittelemat säästötoimet iskevät kohtuuttomasti maamme pienituloisiin eläkkeensaajatalouksiin. Nämä säästötoimenpiteet heikentävät ikäihmistemme jokapäiväistä arkea: sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksujen korottaminen, kansaneläkkeiden indeksijäädytys, lääkekorvausten pienentäminen, sairaiden taksimatkakorvausten omavastuun suurentaminen, sähkö- ja kiinteistö- sekä lämmityspolttoaineiden verojen korotukset ja ruokavaliokorvauksen poistaminen. Verotuksessa hallitus on korottamassa työtulovähennystä 450 miljoonalla eurolla vuodelle 2016. Vastaavaa korotusta ei olla antamassa eläkkeensaajien eläketulovähennykseen.

Kun leikkausten kompensoimiseksi pitäisi tehdä parannuksia eläkkeensaajien asumistukeen, on hallitus päinvastoin sitä totaalisesti heikentämässä ja saattamassa suuren määrän ikäihmisiämme leipäjonojen jatkoksi.

Eläkkeensaajien Keskusliiton 8. syyskuuta julkaiseman ja TNS Gallupilla teettämän selvityksen mukaan valtaenemmistö, useampi kuin neljä viidestä (83 %), suomalaisista tuomitsi hallituksen kaavailut eläkkeensaajien asumistuen lakkauttamisesta. Myös hallituspuolueiden kannattajien enemmistöt suhtautuivat asiaan erittäin kriittisesti.

Eläkkeensaajien Keskusliiton Pirkanmaan piiri vaatii, että eläkkeensaajien asumistuen heikennyksestä luovutaan.

Eläkkeensaajien Keskusliitto sekä Eläkeläiset ry järjestävät mielenosoituksen hallituksen toimia vastaan 8. lokakuuta Helsingissä Kansalaistorilla.

Harmi vain että kakki eläkeläisjärjestöt eivät halua  lähteä mukaan mielenilmaukseen asian puolesta, joka koskettaa monia todella pahasti.

 

Pirkko Oksa

puheenjohtaja, Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL Pirkanmaan Piiri ry