Lempäälästä Suomen kolmas Reilun kaupan kunta

Lempäälälle on myönnetty Reilun kaupan kunta -arvonimi kolmantena kuntana  Suomessa. Reilun kaupan kunta -arvonimi tarkoittaa, että Lempäälä on sitoutunut käyttämään Reilun kaupan kriteerit täyttäviä tuotteita kahvitarjoiluissaan sekä kehittämään hankintojaan eettisemmiksi.  Reilun kaupan kunta -arvonimen myöntää Reilu kauppa ry.
–  Olemme hyvin ilahtuneita, että Lempääläkin haluaa kiinnittää huomiota hankintojensa eettisyyteen. Maailmassa on jo yli 1700 Reilun kaupan kaupunkia ja Lempäälä on hyvin tervetullut tähän joukkoon yhdessä Lontoon, Rooman, Kööpenhaminan ja Oslon kanssa. Arvonimi on merkki paikallisten ihmisten halusta saada oma yhteisönsä toimimaan vastuullisesti, sanoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen.
– Taloustutkimuksella teettämämme tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia suomalaisista katsoo, ettei verovaroin tulisi hankkia tuotteita, joiden tuotannossa on käytetty lapsityövoimaa tai loukattu muulla tavoin työntekijöiden oikeuksia, Sivonen jatkaa.
Arvonimen luovutustilaisuus on maanantaina. Markkinointikoordinaattori Jatta Makkula Reilu kauppa ry:stä luovuttaa arvonimen kunnanjohtaja Heidi Rämölle ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hultille.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?