Kisan hiihtäjät avaavat kautensa Vuokatissa

Viiden kuukauden kilpahiihtokausi avataan ensi viikonvaihteessa Vuokatissa Suomen cupilla.  LeKi on mukana näkyvästi.

Naisten 3×4 kilometrin viestiin sunnuntaina starttaa kaksi LeKiä-joukkuetta. Ykkösessä hiihtävät Aino-Kaisa Saarinen, Leena Nurmi sekä Sanni Alatalo tai Eeva Nurmi. Alatalo ja Nurmi  ratkaisevat viestipaikkansa lauantaina sprinttikilpailussa.

Kakkosessa hiihtävät Ida Rintala, Henna Mettalo ja Sanni Alatalo tai Eeva Nurmi. Mettalo hiihtää kätensä loukanneen Terhi Martikaisen sijalla.

Kilpailut käydään perinteisellä tavalla, joten vapaan spesialisti Mervi Pesu jäi sivuun odottamaan seuraavaa, vapaalla hiihdettävää cupia Vantaalla 16. tammikuuta. Kansalliseen sarjaan kuuluu kuusi kilpailua, joista puolet on SM -hiihtoja. Kauden lopussa parhaat seurat palkitaan euroin.  Ensimmäiset SM-kisat käydään Imatralla tammikuun lopussa.

Miesten 3×6 kilometrillä LeKi-joukkue on Esa Seppä, Veikko Rintala, Valtteri Niskanen ja varalla Onni Rintala. Vapaan viesteissä joukkueessa saattaa olla eri nimiä.

– Odotamme  naisten ykköseltä mitalisijaa ja kärkisijoja myös lauantain sprinteissä, paaluttaa Kisan hiihtopomo Esa Virtanen.

– Naisten kakkosen sekä miesten joukkueen ainoina tavoitteina ovat kokemuksen hankkiminen ja kovan harjoituksen saaminen  myöhempiä koitoksia varten. Ryhmässä on eri tasoisia hiihtäjiä, kovia konkareita ja alle parikymppisiä. Kaikki kuitenkin ovat sanoneet halunsa aloittaa kausi näissä isoissa cup-karkeloissa.

LeKi:n nuoret menevät Vuokatista Olokselle täydentämään uuden nuorisoryhmän leiriä. Hakkarissa ei ole vielä tykkilumilatua, mutta Vuokatissa ja Oloksella saattaa ensi viikonvaihteessa olla jo oikeaakin lunta. Siksi Vuokattiin matkaavilla Kisa -faneillakin on bussin mahassa suksia.