Tanssiopisto valittiin Kansallisoopperaan esiintymään

Kansallisoopperassa nähdään tanssiopistolta muun muassa tanssi ’Haaveita’

Kansallisoopperassa nähdään tanssiopistolta muun muassa tanssi ’Haaveita’

Lempäälässä toimiva ja taiteen laajaa ja yleistä taiteenperusopetusta antava Pirkanmaan Tanssiopisto on valittu esiintymään 21. marraskuuta NykytanssiPalettiin Kansallisoopperaan.

Valitut teokset ovat jazz jatko2 -ryhmän ’Haaveita’, jonka koreografia on Elina Bergin sekä ’The Dance of Sadness’, jossa on sekä tanssijana että koreografina oppilas Heidi Salminen. Heidi palkittiin kesällä myös venäläisen Vaganova Instituutin stipendillä Master Class -kursseilla.

Viime vuoden Omat Tanssit -iltapäivässä ihastutti siskosten Heidi ja Hilda Salmisen tanssi.

Viime vuoden Omat Tanssit -iltapäivässä ihastutti siskosten Heidi ja Hilda Salmisen tanssi.

Esiintyjät NykytanssiPalettiin valittiin esikarsinnan kautta ja valinnan suoritti Suomen Kansallisoopperan ja Suomen Tanssioppilaitoksien liiton edustajat. Näytökseen on valittu laaja ja edustava kattaus nyky- ja jazztanssinumeroita eri puolilta Suomea.

Omat Tanssit nuorten käsialaa

Tanssiopiston Omat Tanssit -iltapäivä järjestetään jo kymmenennen kerran. Oppilaiden omat koreografiat vievät oppilaat myös miettimään laajemmin esityksen eri elementtejä, sillä koreografian lisäksi musiikkivalinnat ja puvustus ovat myös heidän käsialaansa.

Tanssiopiston kaikilla oppilailla 9-vuotiaista alkaen on ollut mahdollista lähteä mukaan. Tanssi- ja sirkusnumerot nähdään 14. marraskuuta PiiPoon teatteritilassa Ideaparkissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?