LeKi elää Mestiksessä piinaviikkoja

Kuva: Jani Huurne Kevään 2011 maailmanmestari Pasi Puistola on hakenut Kisasta pelituntumaa neljän ottelun ajan. Kokeneen ammattimiehen tapaan, jälki kaukalossa on ollut luotettavaa.
Kuva: Jani Huurne
Kevään 2011 maailmamestari Pasi Puistola on hakenut Kisasta pelituntumaa nejän ottelun ajan. Kokeneen ammattimiehen tapaan, jälki kaukalossa on ollut luotettavaa.
TuTo – LeKi 4 – 3, Jukurit – LeKi 4 – 0
Pelien henget: Edelleen vajaalla kokoonpanolla taistellut Lempäälän Kisa taisteli Turussa pisteistä aivan pelin loppuun saakka, mutta loppuhetken takaisku taivutti lempääläiset maalin tappioon. Päivää myöhemmin Mikkelissä ei pelin voittajasta isoa epäselvyyttä ollut. Ensi kaudella SM-liigaa pelaava Jukurit murskasi kolmella kentällisellä operoineen Kisan rutiinipelillä.
Mestiksen alku ei ole Kisalla sujunut kuin satuelokuvassa. Ennen sesonkia realistiset odotukset hyvälle menestykselle olivat perusteltuja, mutta pahat takaiskut loukkaantumisten muodossa ja niiden pakottama pelaajarumba ovat näkyneet lempääläisten pelaamisessa selvästi.
Juujärven jupinat: – Turussa nousiimme tasatilanteeseen 3 – 3, jonka jälkeen haimme liian innokkaasti johtomaalia. Ja kaverihan rankaisi meidän yli-innokkuudesta. Mikkelisssä saimme peliin hyvän startin, mutta ei onnistumisia. Viimeiset viikot pelaajat ovat olleet tosi kovilla, mutta toisaalta iso peliaika myös kehittää pelaajia, kuuluivat Kisa-luotsi Juha Juujärven tiivstetyt mietteet pelien jälkeisissä pressi-tilaisuuksissa.
Maalivahti-peli kirjavaa: Suurimman osan Kisan peleistä maalilla on torjunut Tappara-apu Dominik Hrachovina, joka on viime kaudesta varmistunut ja on Lempäälässä onnistunut poikkeuksetta hyvin. Torjuntaprosentti tshekki-nuorukaisella on yli 92 ja löytyypä tilastosta kaksi syöttöpistettäkin. Ilveksestä on tullut useampaan peliin lainalle Henri Kiviaho, kuten Mikkeliinkin. Liigassa Kiviaholle ei peliaikaa ole huimasti torjuneen Hannu Toivosen takaa tullut, eivätkä esiintymiset Mestiksessäkään ole olleet kehuttavia. Epävarmasti esiintynyt Kiviaho korvattiin Mikkelissä Kisan omalla sopimuspelaajalla Ville Niemisellä toisessa erässä. Nieminen kaukaloon päästyään teki kelpo torjuntatyötä.
Konkareita tullut ja mennyt: Kisan kokoonpanossa on esiintynyt kahdeksan kokenutta kaukalokettua, joista Turussa ja Mikkelissä mukana olivat Pasi Puistola ja Ilveksestä tullut Matias Sointu. Jesse Niinimäen laina jäi tällä tietoa kahden pelin mittaiseksi. Antti Bruunin tilanne on auki, kuten loukkaantuneen Juho Mielosenkin. Antti Kangasniemi ja Antti Hölli siirtyivät Tanskaan ja Miikka Männikön pesti Vaasan Sportiin oli alustavasti suunniteltu kestävän marraskuun alkuun. Kuka tai ketkä konkareista Kisassa maaottelutauon jälkeen jatkavat, on täysin kysymysmerkin takana.
Meskanen terävänä: Yksi nuoren kaartin onnistujista on ollut Ilves-taustan omaava Ville Meskanen, jonka terävä ranneveto on tuottanut alkukauteen mukavat kuusi osumaa. Lienee selvää, että tehottomuuden kanssa kamppaileva liiga-Ilves nostaa Meskasen jossain vaiheessa joukkueeseensa.
Sarjatilanne: Kisa on marraskuun alun lyhyelle sarjatauolle mentäessä sarjassa kymmenes. Pisteitä 14 pelissä on koottuna 16 kappaletta. Eroa kahdeksanteen sijaan eli pudotuspelipaikkaan on viisi pistettä, joskin sarjan jumbosijakin kummittelee vain kahden pisteen päässä. Mestiksessä pelataan 50 kierrosta, joten pistetä on jaossa vielä paljon.