Hiihdolla lupaava reissu Vuokatin cup-kisoihin

Avausosuuden kahden kilometrin kohdalla LeKi:n Leena Nurmi (2) johti viestiä monon mitalla. Kanssakilpailijat vasemmalta: Vuokatin Saana Kemppainen, Kangasniemen Heini Hokkanen ja Hämeenlinnan Anni Kainulainen.
Avausosuuden kahden kilometrin kohdalla LeKi:n Leena Nurmi (2) johti viestiä monon mitalla. Kanssakilpailijat vasemmalta: Vuokatin Saana Kemppainen, Kangasniemen Heini Hokkanen ja Hämeenlinnan Anni Kainulainen.

Lempäälän Kisan ja maan hiihtokausi kilpailullisesti korkattiin viikonvaihteessa Vuokatissa Suomen cupilla. LeKi:ltä oli ladulla yhdeksän kilpailijaa tukenaan huoltajat sekä viitisentoista bussin tuomaa fania. Kilpailut käytiin perinteisellä, seuraavan cup -kilpailun hiihtotapa on vapaa.

Ei mitaleita mutta lupauksia tulevista – siinä kaksipäiväisten kilpailujen saldo kisalaisittain. Lauantain sprinttifinaalissa Leena Nurmi oli 5. ja Aino-Kaisa Saarinen 6. Sanni Alatalo ja Eeva Nurmi eivät selviytyneet ensimmäistä välierää pidemmälle. Heillä oli sovitusti myös katsastus sunnuntain viestijoukkueeseen. Sanni voitti hieman ottaen paikan viestin ykkösjoukkueessa.

Kilpailun selkeä voittaja oli Mona-Liisa Nousiainen, viime kesän hääjuhliin asti Malvalehto. Seuraaviksi kirivät Katri Lylynperä, Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen. Koolla oli muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koko hiihdon kärki.

Miesten kärkijärjestys oli: Toni Ketelä, Juho Mikkonen, Ristomatti Hakola, Anssi Pentsinen, Ville Nousiainen ja Matias Strandvall. LeKi:stä ei ollut sprinttimiehiä.

Kisaa kuuluteltiin mitaliehdokkaana

Naisten 3×4 kilometrin viestin kisakuulutus nimesi LeKi:n vahvaksi mitaliehdokkaaksi, perusteena vuoden takainen hopea Hämeenlinnan Hiihtoseuran takana. Näiden vedolla viesti lähtikin liikkeelle. Vaihtoon kuitenkin ehti ensimmäisenä yllättäen ampumahiihtäjänä vapaan spesialisti Kaisa Mäkäräinen, kakkosena Lahden Laura Alba, sitten LeKi:n Leena Nurmi takanaan Hämeenlinnan Anni Kainulainen.

18-vuotias Sanni Alatalo oli kakkososuuden 7. nopein ja lähettäen Aino-Kaisa Saarisen matkaan neljäntenä. Siinä vaiheessa Hämeenlinna oli jo ravistanut muut voittotaistelusta. Ankkureiden ylivoimaisesti nopein oli Kerttu Niskanen nostaen Vieremän Koiton pronssille ja työntäen LeKin pois mitalijaosta neljänneksi. Hopeaa otti Vuokatti Ski Team Kainuu. Saarinen, Hämeenlinnan Laura Mononen ja Vuokatin Katri Lylynperä hiihtivät jokseenkin saman osuusajan.

LeKi:n kakkosjoukkueen Eeva Nurmi-Henna Mettalo-Ida Rintala sijoitus oli 23. yli 30 joukkueen viestissä. Sillä kuten ei myöskään miesten joukkueella hiihtojäjestyksessä Esa Seppä- Onni Rintala-Valtteri Niskanen ollut sijoituspaineita. Miesten 3×6 kilometrin kisaan lähti 50 joukkuetta, joista LeKi oli 44. Mitaleille ylsivät Vuokatti, Kouvolan Hiihtoseura ja IF Minken. Hämäläisseuroista Haka oli 10.

Fanit ja hiihtäjät sämpyläkahveilla

LeKi:llä oli Vuokatissa lupaavasti nuorisopitoisuutta. Valtteri Niskanen täyttää marraskuussa 18, varahiihtäjinä kilpailleista Henna Mettalo täyttää 17, Onni Rintala täytti 17 keväällä. Ryhmä siirtyi Vuokatista Olokselle, missä kesällä perustettu nuorten harjoitusryhmä oli jo aloittanut viikon latuleirin.

Hiihdon sämpyläkahveille  lauantai-iltana osallistuivat kilpailijat, huoltajat, fanimatkalaiset.

 

Teksti: Antero Korhonen