Vesilahtelaiset vähenevät tänä vuonna

Vielä keväällä Vesilahden väestönkehitys oli positiivista, mutta syksyllä varmistui, että vuoden 2015 väestönkehitys jää negatiiviseksi.

– Suunta on selvä. Syntyvyydessä huippuvuodet ovat takana. Tänä vuonna syntyy arviolta 40 vesilahtelaista, kun parhaaseen aikaan tahti oli 55–60, sanoo Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemi.

Vesilahden kunnanhallitus käsitteli maanantaina Vesilahden kunnan talousarviota ja talousarviosuunnitelmaa vuosille 2016–18.

– Ahtaalla ollaan. Talouden tasapainottamisohjelma on vienyt taloutta oikeaan suuntaan, mutta ei vielä riittävästi. Alijäämää pukkaa vielä tälle ja seuraavallekin vuodelle.

Nettoinvestoinnit ensi vuodelle laskevat 0,8 miljoonaan euroon, ja samaan aikaan lainat kasvavat 3 350 euroon asukasta kohden. Tuloveroprosentti esitetään säilytetäväksi 21,50:ssä.

Laukkoon 41

loma-asuntoa

Kunnanhallitus päätti hyväksyä Laukon  ranta-asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa kaavaluonnoksen ja valmisteluaineistoineen nähtäville.

Kaavamuutoksella on osoitettu 41 loma-asuntojen  rakennuspaikkaa ja kaksi erillispientalojen rakennuspaikkaa.

Kaava-alue sijaitsee Laukon kartanon pohjoispuolella Pyhäjärven Vakkalanselän ranta-alueella.

Noin 175 rakennuspaikkaa Koskenkylään

Kunnanhallitus esittää valtuustolle Koskenkylän ympäristön osayleiskaavan ja siihen liittyvien rakennustapaohjeiden hyväksymistä.

Noin 175 rakennuspaikan osayleiskaava rajautuu idässä Lempäälään ja Heinälahden kohdalla Vesilahden osayleiskaava-alueeseen ja kaakossa Akaan kaupungin rajaan. Kaava-alue käsittää Koskenkylän taajamaa ympäröivät viljelysalueet ja Koskenkyläntien varret Keihosissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?