Ilotulitteita käyttävät vain täysi-ikäiset

Uudenvuoden vaihtuessa ilotulitteiden käyttäminen on sallittua ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta. Paukutella saa uudenvuoden aattoillasta kello 18:sta alkaen yöllä kello kahteen saakka. Poikkeuksen Pirkanmaan pelastuslaitoksen alueella muodostaa Tampereen kaupungin ydinkeskusta, jossa ilotulitteiden käyttö on kielletty.

Pirkanmaan pelastuslaitos haluaa kiinnittää ihmisten huomion suojalasien käyttöön. Vaikka suojalasit ovat olleet pakollisia jo vuodesta 2009, ei niiden käyttö ole vieläkään vakiintunut.

Ilotulitteiden ikäraja on 18 vuotta. Niitä ei saa luovuttaa tai myydä alle 18-vuotiaille. Vanhempien on huolehdittava, ettei ilotulitteita luovuteta alaikäisten yksin käytettäväksi.

Hätärakettien käyttö ilotulitusvälineinä on kielletty.

Ilotulitteiden käytössä on aina noudatettava erityistä varovaisuutta. Tuentaan on näin lumettomaan aikaan kiinnitettävä erityistä huomiota. Ilotulitteet on  suunnattava pois ihmisistä, rakennuksista ja muusta omaisuudesta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?