Reppupäiville tulossa maksu

Perhetuvan asiakkaana olevilta lempääläläisiltä lapsiperheiltä peritään jatkossa reppupäiviltä lukukausimaksu. Reppupäivänä vanhempi voi jättää lapsen kolmeksi tunniksi hoitoon.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksellä uusi maksu peritään käyttöpäivien mukaan. Jos lapsi käyttää 1–9 reppupäivää lukukaudessa, peritään maksua seitsemän euroa. Maksu on ensimmäistä lasta kohti seitsemän euroa, kun 2. ja 3. lapselta maksu on viisi euroa. 10–18 reppupäivää lukukaudessa käyttävän lapsen kohdalla maksun suuruus on 15 euroa ensimmäiseltä lapselta, ja 2. ja 3. lapselta yhdeksän euroa.

Pelkkää iltatupaa käyttävältä perheeltä peritään 15 euroa lukukautta kohti.

Lempäälän sosiaalityön johtaja Sisko Vesanderin mukaan uuden maksun taustalla on tiukentunut kuntatalous.

– Kuntatalous ei ole niin vahvoilla kuin aiemmin. Meidän on täytynyt miettiä tulokohtia ja että mistä kunnan palveluista maksuja voidaan periä. Toiminnasta kertyy meille tilavuokria ja matkakorvauksia. Mielestäni maksut ovat maltillisia, kun puhutaan kuitenkin koko lukukaudesta, Vesander toteaa.

– Jos perheen tulotaso estää toimintaan osallistumisen, maksusta voidaan neuvotella vapautusta. Asia arvioidaan perhekohtaisesti, hän painottaa.

Syys- ja kevätlukukauden laskut lähetetään aina lukukauden loppupuolella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?