Akaan ryöstöretki Hakkariin onnistui

Kuva: Marko Panu Tommi Roinisen paluu parketille yleispelaajan roolissa oli Kisan isoin ilonaihe, kun joukkue hävisi 1-sarjan kärkitaistelun Akaa Volleylle erin 0 - 3.
Kuva: Marko Panu
Tommi Roinisen paluu parketille yleispelaajan roolissa oli Kisan isoin ilonaihe, kun joukkue hävisi 1-sarjan kärkitaistelun Akaa Volleylle erin 0 – 3.
Lentopallon 1-sarjan ylemmässä jatkolohkossa kohtasivat Lempäälän Kisa ja Akaa Volley Hakkarissa mahtavan 390-päisen yleisön silmien alla. Pelistä tuli odotetusti tasainen, etenkin avauserä oli huima taistelu. Akaa oli hiukan monipuolisempi ja ennen muuta aloitusten vastaanottopelissä tarkempi, näin voitto ja kolme sarjapistettä matkasivat parisenkymmentä kilometriä etelämmäs tuloksella 0 – 3 (28-30,20-25,20-25).
Pelin kulminaatiohetki koettiin avauserässä, jota Kisa himpun verran hallitsi päästen useampaan kertaan yrittämään katkaisua eräpallotilanteessa, mutta aina vain sinnikäs Akaa tuli tasoihin ja tähtipelaaja Joni Mikkosen torjunnalla meni ohi.
– Ensimmäinen erä oli meiltä liki kauden parasta pelaamista, harmittavan lähelle sen katkaisua pääsimme. Kokonaisuutenakin ottelu oli hyvätasoinen, nyt vastassamme oli tosi kovan luokan joukkue 1-sarjan tasolle, antoi Kisa-luotsi Esa Kunnari kunniaa vastapuolelle.
Myös Akaan valmennusjohto hehkutti pelin tasoa ja sen huikeaa avauserää.
– Sanoisin, että avauserässä nähtiin ihan liigatasoista pelaamista molemmilta joukkueilta, arvioi kokenut Akaan kakkosluotsi Risto Lahtikin.
Kisa marssitti avausseitsikkoon 14 kuukauden tauon jälkeen Tommi Roinisen, joka teloi vuoden 2014 lokakuussa pahoin polvensa. Sisukas kuntouttaminen palautti miehen liberoksi heti syksyn aluksi, mutta nyt polvi sietää jo torjunta- ja iskuhypytkin. Roininen toi hienoa henkeä Kisan seitsikkoon ja loi mahtavan henkisen kaksintaistelun Akaan kuljulaispassarin Ossi Heinon kanssa.
Kisan aloitusten vastaanotto toimi avauserässä hyvin, mutta hiukan tarkkaavaisuus Kisan nostajilla herpaantui jatkoerissä. Akaa sai liikaa helppoja toimituspalloja, joista Heinon oli vaivatonta jakaa palloa niin keskelle kuin laitoihinkin. Etenkin hakkuri Dima Borichev ja sentteri Adjete Agnithney olivat verkolla liki torjumattomia.
Kisakin väläytteli muun muassa Anssi Vesasen voimin hyviä iskuja, mutta varsinkin 2. ja 3. erissä lempääläisten pelaamista leimasi aaltoilevuus.
– Ensimmäisen kerran tällä kaudella meitä vastaan juhlittiin keskipelissä, näki Esa Kunnari vielä yhden osa-alueen, missä Akaa oli hiukan kotijoukkuetta etevämpi.
Kisan seuraava peli on edessä lauantaina 23. tammikuuta, kun vastaan saapuu nuorten 19-vuotisten maajoukkue Kuortaneelta.