Lempäälän ja Vesilahden kirjastohankkeille mittavat valtionavustukset

Lempäälän uusi kirjasto sijoittuisi radan varteen sen itäpuolelle rakennettavaan Lempäälä-taloon. Kuva: BSA-Arkkitehdit Oy

Lempäälän uusi kirjasto sijoittuisi radan varteen sen itäpuolelle rakennettavaan Lempäälä-taloon. Kuva: BSA-Arkkitehdit Oy

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vuonna 2015 Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakuntien yleisille kirjastoille valtionavustuksia kirjastojen uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeisiin yhteensä 7 608 000 euroa. Avustusta myönnettiin kuudelle hankkeelle. Rahoituspäätökset tehtiin syksyllä 2013 vahvistetun rahoitussuunnitelman perusteella.

Lempäälän kirjastohanke sai uudisrakennusavustusta 2 666 000 euroa ja Vesilahden kirjaston uudisrakennushanke 943 000 euroa. Pirkanmaalla lisäksi Nokia sai 2 680 000 euroa kirjaston uudisrakennushanketta varten ja Parkano 992 000 euroa kirjastonrakennuksen ostamista varten.

Vuoden 2015 jälkeen aluehallintovirasto ei enää myönnä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain perusteella yleisten kirjastojen perustamishankkeiden valtionavustuksia. Rahoituslakia koskevien muutosesitysten johdosta opetus- ja kulttuuriministeriö ei myöskään vahvistanut vuosille 2015–18 uutta rahoitussuunnitelmaa. Viimeiseksi jääneen rahoitussuunnitelman ulkopuolelle jäi mm. Valkeakosken kirjastohanke.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?