Narvan uuden päiväkodin avoimet ovat houkuttivat perheet tutustumiskäynnille

Peuraniityssä kasvavat orvokit, apilat ja metsätähdet

Hilla Karppinen siirtyy Ristiveräjän päiväkodilta Peuraniittyyn maanantaina 15. helmikuuta. Uuden päiväkodin piha havaittiin ensikäynnillä oikein mieleiseksi. Leikkiseurana on isoveli Aatu Karppinen. Kuva: Katariina Onnela

Hilla Karppinen siirtyy Ristiveräjän päiväkodilta Peuraniittyyn maanantaina 15. helmikuuta. Uuden päiväkodin piha havaittiin ensikäynnillä oikein mieleiseksi. Leikkiseurana on isoveli Aatu Karppinen. Kuva: Katariina Onnela

Karholantielle on noussut komea keltainen uusi rakennus. Päiväkoti Peuraniitty on enää viimeistelyä vaille ja ensi maanantaina Narvan alueen päivähoitolapset ottavat tilat omakseen. Uudessa päiväkodissa aloittavat sekä Tuulikallion että Ristiveräjän päiväkotien lapset.

Peuraniityssä on tilaa neljälle päiväkotiryhmälle. Helmikuussa päiväkodilla aloittaa kolme ryhmää, ja niissä yhteensä neljäkymmentä lasta. Aikuisia päiväkodilla työskentelee kymmenen. Kaksi ryhmistä, Orvokit ja Apilat,  ovat sisarusryhmiä ja kolmas Metsätähdet-ryhmä jatkaa luontoryhmänä, johon voi hakea neljävuotiaasta alkaen.

Pohdinnassa on vielä mitä neljänteen vielä tyhjillään olevan osastoon tulee. Yhtenä mahdollisuutena on kaavailtu erilaista kerhotoimintaa esimerkiksi vanhuksille.

Vesilahden kunta on tehnyt päiväkodista vuokrasopimuksen sen rakentaneen Vetur Oy:n kanssa kahdeksikymmeneksi vuodeksi viiden vuoden lisäoptiolla. Päiväkotityöryhmän puheenjohtajana toiminut Ari Arvela kertoo, että pitkä vuokrasopimus on kunnalle edullisin vaihtoehto. Vuokran määrä on 8 000 euroa kuukaudessa ja vuokra-aika alkaa helmikuussa 2016. Vuokrasuhteen päättyessä vuokralaisella on oikeus lunastaa päiväkoti omistukseensa sen käyvällä arvolla.

Arvelan mukaan projekti on sujunut hyvässä yhteistyössä rakennuttajan kanssa.

– Olemme saaneet olla luottavaisin mielin.

Peuraniityn päiväkoti on suunniteltu sopimaan Narvan kylän miljööseen. Kuva: Katariina Onnela

Peuraniityn päiväkoti on suunniteltu sopimaan Narvan kylän miljööseen. Kuva: Katariina Onnela

Päiväkodin rakennuttaminen yksityisellä toimijalla oli kunnalle ensisijainen vaihtoehto.

– Näin tehden kunnan ei tarvinnut sitoa rakentamiseen pääomaa. Tärkeä syy valintaan oli myös aikataulu. Tämän tyyppinen rakentaminen kunnissa on yleistymässä ja kävimme työryhmän kanssa tutustumassa erilaisiin kohteisiin ja sitä myöden löysimme meille onnistuneimman ratkaisun, Arvela toteaa.

Päiväkodin valmistelussa ovat saaneet olla mukana sekä käyttäjät että kunta. Erityisesti päivähoidon johtaja Anne Mäki on ollut suunnittelussa tiiviisti mukana. Mäki ja Arvela kiittelevät rakentajan tulleen hyvin vastaan hienosäädössä kuten esimerkiksi keittiötiloissa.

Tiina Ylitolva, Eelis Salmi ja Anton Salmi tutustuivat Peuraniityn avoimissa ovissa uuteen päiväkotiin. Pulla ja päiväkoti saivat perheeltä hyväksynnän. Kuva: Katariina Onnela

Tiina Ylitolva, Eelis Salmi ja Anton Salmi tutustuivat Peuraniityn avoimissa ovissa uuteen päiväkotiin. Pulla ja päiväkoti saivat perheeltä hyväksynnän. Kuva: Katariina Onnela

Lauantaina 6. helmikuuta Peuraniityn ovet olivat avoinna ja kaikki halukkaat pääsivät tutustumaan uusiin tiloihin. Ihasteluja uudesta päiväkodista kuului monesta suusta. Avaruus ja valoisuus tuntuivat miellyttävän tulevia käyttäjiä ja heidän perheitään. Päiväkodin suosikkipaikka löytyi helposti. Suuri ulkoilualue leikkipaikkoineen houkutteli välittömästi lapset leikkeihin.

– Uusi päiväkoti näyttää tosi ihanalta. Lapset ovat pihasta ihan haltioissaan. Sisätilat tuntuvat hyviltä, tilavilta ja käytännöllisiltä. On myös hyvä, että tulevaisuutta on ajateltu eikä päiväkoti ole jo valmiiksi pieni, kertoo Jenni Karppinen tunnelmia ensimmäiseltä tutustumiskäynniltä. Neljävuotias Hilla aloittaa päiväkodilla maanantaina tuttujen päiväkotikavereiden kanssa.

Myös Tiina Ylitolva ja Eelis ja Anton Salmi ovat tyytyväisiä poikien tulevaan varahoitopaikkaan.

– Näyttää kivalta, kaikki altaat, naulakot ja niin edelleen on mitoitettu lapsille ja eri osastoiden ansiosta pysyy pienemmän ryhmän tuntu.

Tilava ja valoisa Peuraniitty keräsi kävijöiltä ja henkilökunnalta kehuja. Kuva: Katariina Onnela

Tilava ja valoisa Peuraniitty keräsi kävijöiltä ja henkilökunnalta kehuja. Kuva: Katariina Onnela

Anne Mäki, Ari Arvela, Jukka Rantala ja Tiina Saastamoinen myhäilivät tyytyväisinä Peuraniityn avoimissa ovissa. Hyvin sujunut yhteistyö palkittiin pullakahvein. Kuva: Katariina Onnela

Anne Mäki, Ari Arvela, Jukka Rantala ja Tiina Saastamoinen myhäilivät tyytyväisinä Peuraniityn avoimissa ovissa. Hyvin sujunut yhteistyö palkittiin pullakahvein. Kuva: Katariina Onnela

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?