Historian ensimmäisen Suomen Cupin voitto ratkotaan Lempäälässä

RB Oulun pelaajavalmentaja Olli Holopainen.
RB Oulun pelaajavalmentaja Olli Holopainen. Kuva: Suomen Kaukalopallo- ja Ringette-liitto ry

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry

Suomessa järjestettiin tänä vuonna historian ensimmäinen kaukalopallon Suomen Cup, johon mukaan lähti kaikkiaan 12 joukkuetta. Kilpailu on edennyt siihen vaiheeseen, että lauantaina 13. helmikuuta Lempäälässä RB Oulu ja Hamarin Elo ratkaisevat kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen Cupin voiton.

Suomen Cupin finaali on osa viikonloppuna Tampereella järjestettävää pienten lajien SM-viikkoa.

Finaalissa nähdään kahden suuren kohtaaminen. Joukkueet kohtasivat viime kauden päätteeksi SM-sarjan finaaleissa, jossa mestaruus ratkesi vasta viidennessä ottelussa RB Oulun eduksi. Joukkueiden kilpajuoksu on jatkunut myös tällä kaudella, sillä viime viikonloppuun SM-runkosarjansa päättäneet RB Oulu ja Hamarin Elo löytyvät sarjataulukon sijoilta yksi ja kaksi. Oululaiset veivät runkosarjan voiton nimiinsä vain yhden pisteen erolla.

– Lähtökohtamme lauantaihin on hyvät. Kiva päästä pelaamaan Eloa vastaan, saisi alkaa jo. Elon kanssa ottelut ovat aina todella kovia pelejä, joissa molemmat painavat aivan täysillä, mutta vastustajan kunnioitus on samaan aikaan suuri ja peli rehellistä. Näistä muodostuu yleensä hienoja kamppailuja, RB Oulun pelaajavalmentaja Olli Holopainen kommentoi odotuksiaan lauantaita silmällä pitäen.

Hamarin Elo lähtee Suomen Cup finaaliin vahvassa vireessä. Joukkue on voittanut nimittäin kymmenen edellistä SM-sarjaotteluaan, joiden joukossa Elo on kaatanut RB Oulun kahdesti. Luvassa on siis todella tasaväkinen ja mielenkiintoinen kamppailu, johon on mahdoton nimetä ennakkosuosikkia.

Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina Lempäälän jäähallissa kello 16 alkaen. Ottelu televisioidaan suorana Kaukis-TV:n kautta. Ottelua pääsee seuraamaan tästä linkistä:http://www.smkaukalopallo.fi/fi/Media+/Kaukis-TV.html