Monitoimihalli-hankkeessa isketty iso vaihde päälle

Kuva: Juha Raunio Juha-Pekka Nieminen, Petri Mäkinen ja Marko Kukkola poseeraavat Hakkarissa niillä sijoilla, jonne tuleva monitoimihalli on rakentumassa.

Kuva: Juha Raunio
Juha-Pekka Nieminen, Petri Mäkinen ja Marko Kukkola poseeraavat Hakkarissa niillä sijoilla, jonne tuleva monitoimihalli on rakentumassa.

Hakkarin vapaa-aikakeskuksen tuorein liikuntapaikkahanke eli monitoimihallin rakentaminen on ottamassa kierroksia. Monia asioita on vielä helmikuun alussa avoimia, mutta optimistiset hankkeen puuhamiehet ovat vakuuttuneita siitä, että vielä tänä vuonna hallin seinien sisässä urheillaan.
– Rakennusluvan saamme toivon mukaan huhtikuussa. Jos luvan saamme tuolloin, pohjatöihin starttaamme kesäkuun alussa koulujen päätyttyä, hallin runko pystytetään syksyllä ja sisätöiden jälkeen ensimmäiset treenit pidetään loka-marraskuun taitteen tienoilla, esittelee ”Vapari-hallin” valmistumisaikataulua Petri Mäkinen ja saa ajastukselleen hyväksyviä nyökyttelyitä multa hankkeen aktivisteilta eli Juha-Pekka Niemiseltä ja Marko Kukkolalta.
Petri Mäkinen on hankkeen pääveturina toimivan LeKi-futiksen puheenjohtaja sekä Lempäälän Monitoimihalli Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja, Nieminen puolestaan on yhtiön toimitusjohtaja ja Kukkola hallituksen jäsen, jonka vastuualueella on pian alkava osakeanti.
– Hallin kokonaiskustannusarvio on 1,7 miljoonaa euroa. Osakepääomasta on merkitty 10 000 euroa niin sanotuilla A-osakkeilla. Nyt maalis-huhtikuun taitteessa liikkeelle lasketaan osakeanti, jossa on merkittävissä 250 000 osaketta hintaan ero per osake. Minimimerkkausmäärä on sata osaketta, tiedottaa Marko Kukkola.
Osakeanti suunnataan etupäässä pirkanmaalaiselle jalkapalloväelle, mutta ykköskohderyhmänä ovat lempääläiset, kuten junioreitten vanhemmat. Jalkapallon harrastajia LeKi-futiksessa ja Loiskeessa on reippaasti yli 600, joten potentiaalia uskotaan löytyvän osakeannin hyvään merkitsemiseen.
– Vihreitä valonkajoja on jo nyt väläytelty monesta paikasta. LeKi-futiksen osuudeksi kaavailemme 50 000 osaketta. Luottamus on korkealla, vuosia on puhuttu jalkapallon heikosta harjoitusolosuhteista, nyt on juuri se hetki, kun asialle ollaan tekemässä ratkaisevaa parannusta, Juha-Pekka Nieminen heittää haastetta lajiväelle.
Avustushakemukset on lähetetty Opetus- ja kulttuuriministeriöön, joka hallinnoi Veikkausvoittovaroja, ELY-keskukselle sekä Suomen Palloliiiton ns. Hat Trick-momentille. Yhteensä avustukset kaikki toteutuessaan tuottavat noin 400 000 euron potin.
– Valtaosa rakennuskustannuksista toteutetaan lainalla, joka otetaan normaalina pankkilainana joka otetaan normaalina pankkilainana ja johon haetaan FinnVeran takausta. Lainan vakuutena on hallikiinteistö, Marko Kukkola laskee.
Lainan suuruudesta riippuen takaisinmaksuaika on 10 – 15 vuoden haarukassa, sen menestyksekäs hoito edellyttää Vapari-hallilta 350 – 400 00 euron vuosittaista liikevaihtoa. Sellainen aikaan saadaan niin, että jalkapallohallia vuokrataan loka-huhtikuussa 50 viikkotuntia sadan euron tuntivuokralla. Monitoimiosan tuntivuokra liikkuu noin 50 euron tietämissä, ja sitä lasketaan saatavan vuokratuksi noin 30 tuntia viikossa.
– Toki touko-syyskuussa on sisätilojen käyttö vähäisempää, mutta kesäkaudellakin ajattelemme, että noin 20 viikkotuntia menee käyttöön. Jo mainittujen rahalähteiden lisäksi meillä on monia varainhankintajuttuja, kuten kesällä Hakkarissa järjestettävä Rock´n Ball-tapahtuma, jossa futataan ja rokataan isolla porukalla, sanoo J-P Nieminen.
Jalkapalloalueen ohella tilaan tulee monitoimialue, jossa voi pelata futsalia, yleisurheilla tai pelata tennistä. Lisäksi halliin tulevat pukuhuoneet, kahvio ja toimistotiloja.
– Esimerkiksi futsal-peleihin joustavilla katsomoratkaisuilla saamme yli 200 hengen katsomotilat. Esimerkiksi Loiskeen liigaan havittelevalle futsal-sakille tässä olisi oiva uusi kotiluola ja samalla Loiske saisi kaivattuja katsomotuloja, jatkaa Nieminen visiointia hallin käytöstä.
Henkilökuntaa halli vaatii yhden täysipäiväisen työntekijän sekä tarvittaessa osapäiväisiä vahtimestareita ja/tai kahvionmyyjiä. Kunnalle halliyhtiö maksaa maa-alasta vuokraa 8000 euroa vuodessa, jonka se kuittaa antamalla kunnalle vastaavan määrän vuoroja esimerkiksi koululaisten ja päiväkotien käyttöön.
– Paljon pohjatyötä on nyt tehtynä. Seuraavaksi pallo lentää suurelle yleisölle, uskomme sen ottavan jutustamme kopin, alleviivaavat Mäkinen, Nieminen ja Kukkola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?