Loiskeen karsintaunelma meni murusiksi

Sääksjärven Loiskeen futsalkausi mallia 2015 – 16 päättyy vieraspeliiin Turussa, millä ei sen suurempaa panosta ole. Loiskeen unelma päästä sarjassa kärkitrioon ja uudistamaan kahden edelliskevään temppunsa eli yltää liigakarsintoihin meni murusiksi, kun joukkue koki Hakkarissa 2 – 3-tappion porilaisseura MuSalle. Loiske haki lopussa voittoa ottamalla maalivahtinsa Ville Mansikkamäen pois veräjältään, jotta elintärkeä voittomaali olisi syntynyt. Maalia kuitenkin tuuletti MuSa.
– Meidän olisi ollut pakko voittaa MuSa, jotta olisimme voinut elätellä toiveita karsintapaikasta. Kaksi viimeisintä peli möhlimme itse. Lapua ja MuSa olisi pitänyt kaataa ilman muuta, kuudella lisäpinnalla kolmen sakkiin olisi ollut hyvät saumat päästä, tilitti Loiske-luotsi Mika Järvinen viime viikkojen tilannetta.
Loiskeen kautta kokonaisuutena voi arvioida, että minimitavoite eli sarjapakan säilyttäminen täyttyi.
– Hiukan syksyllä lähtökohdat kauteen olivat haastavat, joten mielestäni klaarasimme kauden kuitenkin suht’ kunnialla läpi. Pelasimme sarjan kärkisakkeja vastaan loistopelejä, mutta sitten etukäteen ajatellen meitä heikompia vastustajia vastaan oli vaikeaa, arvioi Järvinen.
MuSa-ottelussa Loiskeesta maalit tekivät ikinuori sotaratsu Markus Sairiala ja Ilkka Leppänen. Maalivahti Mansikkamäki sai tulikasteensa avauskokoonpanossa ja hoiti tonttinsa hyvin.
Loiskeen kausi päättyy lauantaina 26. maaliskuuta Turkuun, missä se kohtaa maahanmuuttajista koostuvat Kosovan.