Valmentaja Mika Järvinen antaa futsal-kaudelle arvosanaksi kahdeksikon

Loiskeen futsal-joukkue sijoittui tällä kaudella ykkösdivisioonan kuudenneksi.
Loiskeen futsal-joukkue sijoittui tällä kaudella ykkösdivisioonan kuudenneksi.
Futsalin ykkösdivisioona on saatu pelattua ja Lempäälän ylpeys, Sääksjärven Loiske, sijoittui lopulta sarjassa kuudenneksi. Viimesessä ottelussa Turussa Loiske koki 2 – 7-tappion maahanmuuttajajoukkue Kosovalle merkityksettömässä kamppailussa.
Loiskeen kausi oli kaksijakoinen. Hyvää peliä seurasi heikompi. Etenkin kauden kolme viimeisintä ottelua hiukan lässähdyttivät kauden kokonaismakua.
– Hyviä vastaan pelasimme hyvin, mutta sarjassa itseämme heikompia vastaan möhlimme. Tämän takia ei kokonaisarvosana kahdeksikkoa paremmaksi nouse, arvioi kautta päävalmentaja Mika Järvinen, jonka oma jatko on vielä täysin avoimena.
– Olen nyt kolme vuotta putkeen reissannut Suomea ristiin rastiin futsalin merkeissä, nyt on takki tyhjänä. Käyn toki puheenjohtaja Esa Kuusiston kanssa palaverin muutamien viikkojen pästä, kun hiukan on saanut vedettyä henkeä. Nyt jatkamisajatukseni ovat täysin avoimena, Järvinen jatkaa.
Loiskeen pelaajistossa edelleen, kuten jo vuosien ajan, pelillinen tukipylväs oli konkari Markus Sairiala. Pistepörssissäkin 35-vuotias Sairiala oli Loiskeen paras 25 pisteellään (11+14). Toinen konkari, kauden aika lailla puolikuntoisena kolunnut, Mikko Järvinen oli oranssien toiseksi kovin pistelinko ja paras maalintekijä saldollaan 12 maalia ja seitsemän syöttöä. Kauden jalkapallokiireiden takia kesken jättänyt Akseli Tiensuu oli seuraavaksi paras saldolla 12 + 7 ja työmyyrä Juuso Järvenpään numerot näyttivät tehoja 9 + 3.
– Sairialalla on ollut raskas kaksoisrooli, kun hän on ollut apuvalmentajana pelaamisen ohella. Olemme keskustelleet paljon hänen kanssaan, yksi vaihtoehto on, että ensi kaudella Markus keskittyy vain pelaamiseen.
Loiskeen leirissä on keskusteltu vilkkaasti osallistumisesta hankkeilla olevaan Hakkariin nousevaan Vapari-halliin, johon tulee tila ja katsomot futsalillekin.
– Minun henkilökohtainen näkemykseni on, etä ilman muuta Loiskeen kannattaa mennä Vapari-halliin futsalporukalla. Saisimme sinne tilaa noin 200 katsojalle, joten voisimme ihan toiseen malliin markkinoida pelejämme. Jos joskus tulisi nousu liigaan, ei Hakkarissa saa edes lupaa pelata pääsarjan otteluita, koska siellä ei katsomotiloja futsal-ottelussa ole, ottaa Järvinen kantaa päivänpolttavaan keskustelunaiheeseen.