LeKi aikoo säilyä, Visa haluaa pärjätä

Liian hyvä vitosdivariin, liian huono nelosdivariin. Siinä karu historia LeKi-futiksen edustusjoukkueen viimeisimmistä kausista. Joukkueen taival on ollut lähes poikkeuksetta sellainen, että vitosdivarissa vastustajat ovat kellistyneet selkein lukemin, mutta sarjaa ylempänä ei riittävää taitoa ja kovutta ole ollut. Kesällä 2016 on taas nelosdivari-vuoden vuoro ja tällä sesongilla LeKi aikoo pitää paikkansa sarjassa.
– Selkeä tavoite on vakiinnuttaa paikka nelosesta. Seurassa on satoja junioreita, joten kyllä edustusmiehistönkin tulee olla heille tietynlainen esimerkki, tiivistää LeKi-futiksen puheenjohtaja Petri Mäkinen.
Kovin ruusuisesti LeKin taival ei tosiaankaan ole alkanut, sillä HJS Akatemia oli sarja-avauksessa aivan erilaisella pelivalmiudella ja vei Hämeenlinnaan Lempäälästä pisteet murskavoitolla 9 – 2.  Toinenkaan peli ei tuottanut muuta kuin hiukan lohdullisemmat tappionumerot, sillä NePa Nekalasta löi LeKin maalein 4 – 2. LeKin alkukauden tehomies on ollut Samu Nevala, joka iski maalit molemmissa otteluissa.
LeKin miehistö on rungoltaan samankaltainen kuin edelliskausina, mutta useampia uusiakin nimiä rosterista löytyy. B-junioreista ikääntyneitä nuoria miehiäkin mukana on, heistä Ville Viitaharju on ollut vakikokoonpanossa ja hän teki LeKin toisen maalin NePa-kohtaamisessa. Joukkuetta valmentavat Lassi Lehtonen ja Tomi Karjalainen.
Vesilahden Visan kausi vitosdivarissa alkoi myös tappiolla, kun Ilveksen kolmossakki nuorine ja paljon treenanneine 15 – 16-vuotiaine pelaajineen oli lukemin 3 – 1 Visaa parempi Kirkonkylän tekonurmella käydyssä sarjan avausottelussa. Visan maalin teki Niko Björksten.

Visan pelaajavalmentaja Simo Suonsivu johtaa joukkojaan uusituissa keltaisissa pelipaidoissa. Kuva: Antti Raunio
Visan pelaajavalmentaja Simo Suonsivu johtaa joukkojaan uusituissa keltaisissa pelipaidoissa viime kauden mustan sijaan. Kuva: Antti Raunio

– Porukka on pysynyt hyvin samana kuin edelliskaudella, mutta muutama lupaava nuori pelaaja saatu rinkiin mukaan. Laajuutta pelaajamateriaalissa kyllä löytyy. Tavoitteellisesti kauteen lähdemme taistelemaan kärkisijoista lohkossa. Luotto pelaajiin on kova tällä hetkellä, yhteishenki on aina ollut hyvä, joka on varmasti yksi vahvuus jälleen kerran kautta ajatellen, tuumaa Visan pelaajavalmentaja Simo Suonsivu.
Ottelussa Ilves/3:sta vastaan Visa loi maalipaikkoja siinä kuin vierailijatkin, mutta viimeistelyssä ruuti oli aavistuksen märkää. Alex Tuominen ja LeKistä Visaan siirtynyt Joonas Saarnio olivat vesilahtelaisten pirteimmät pelimiehet.