Lentishopeaa Kisan E- ja D-tytöille

Leenut ja Salamat suuntaavat seuraavaksi kesän alussa Hämeenlinnaan Power Cup -lentopalloleirille. Kuvassa Maija Lahtinen, sylissään Arpa-nalle, Aino Lind, Anniina Mäkipää, Tessa Francke, Reeta Jokinen, Pinja Pitkänen, Maria Mäkipää ja Aino Ratia.
Leenut ja Salamat suuntaavat seuraavaksi kesän alussa Hämeenlinnaan Power Cup -lentopalloleirille. Kuvassa Maija Lahtinen sylissään Arpa-nalle, Aino Lind, Anniina Mäkipää, Tessa Francke, Reeta Jokinen, Pinja Pitkänen, Maria Mäkipää ja Aino Ratia.

Lentopallokausi on saatu päätökseen aikuisten sarjojen lisäksi myös junioreilla. Lempäälän Kisan E-aluemestaruussarjan ja D-tiikerisarjan joukkueet menestyivät omissa sarjoissaan hienosti ja toivat Loimaalla mitellystä loppuottelusta kotiin hopeiset mitalit. E-tyttöjen Leenut-joukkueessa pelaa 2005-syntyneitä ja D-tyttöjen Salamat-joukkeessa 2003–2004 -syntyneitä

Juniorisarjat pelataan alueittain ja Lempäälä kuuluu Lounais-Suomen alueeseen. Pelimatkat suuntautuvat siis lähitienoille eikä kohtuuttomia reissuja tarvitse pelien vuoksi matkata.

Joukkueet ovat harjoitelleet paljon yhdessä ja E-tytöt ovat käyneet tarvittaessa pelaamassa myös D-tyttöjen turnauksissa. Valmentaja Leena Lind kertoo D-tyttöjoukkueen menestyksen olevan isolta osin hyvän yhteishengen ansiota.

– Meillä on hyvä joukkue, joka kauden aikana hitsautui yhteen. Menestys oli odotettua parempaa ja pelit paranivat kauden edetessä. Viimeiset pelit olivat parhaita.

E-tyttöjen valmentaja Lasse Lahtinen taas toteaa jo kauden ensimmäisten pelien näyttäneen suuntaa tulevasta.

– Joukkue on tasainen eikä siinä ole yhtään niin sanottua heikkoa lenkkiä. Kaikki ovat pelanneet suunnilleen eskari-ikäisestä asti.

Yhteistyössä on voimaa ja valmentajat kiittelevät, että pelaajilla on mahdollisuus treenata ja kehittyä samantasoisessa porukassa. Siitä hyötyvät kaikki.

Kevään ja kesän suunnitelmissa joukkueilla on siirtyminen ulkotreeneihin ja harjoittelemaan Power Cupia varten. Se on yksi lentopallovuoden kohokohdista ja järjestetään kesäkuun alussa Hämeenlinnassa. Lentopalloleirille matkaa lähes yhdeksänsataa joukkuetta ympäri Suomea.

Leirille lähdetään ennen kaikkea pitämään hauskaa eikä menestystavoitteita ole asetettu.

– Power Cupissa pelaaminen on tytöille välillä harmillinen sivuseikka, naurahtaa Lasse Lahtinen.

Aino Ratia, Maria Mäkipää, Aino Lind, Pinja Pitkänen, Maija Lahtinen ja Arpa-nalle, Anniina Mäkipää, Tessa Francke ja Reeta Jokinen ovat ensi kaudella kaikki D-tyttöjä. Tämän kauden kruunasi E-aluemestaruushopea ja D-tiikerisarjan hopea. Kuva: Katariina Onnela
Aino Ratia, Maria Mäkipää, Aino Lind, Pinja Pitkänen, Maija Lahtinen ja Arpa-nalle, Anniina Mäkipää, Tessa Francke ja Reeta Jokinen ovat ensi kaudella kaikki D-tyttöjä. Tämän kauden kruunasi E-aluemestaruushopea ja D-tiikerisarjan hopea. Kuva: Katariina Onnela