Kesän yleisurheilukoulu ja maastocup starttasivat vilkkaana

Maastojuoksun riemua. Kuva: Markku Lipponen
Maastojuoksun riemua. Kuva: Markku Lipponen

Yleisurheilukausi käynnistyi vilkkaana ja tapahtumarikkaana heti toukokuun alusta. Hakkarin stadionilla reilut 300 lasta ja nuorta aloitti koko kesän kestävän urheilukoulun. Heti perään juostiin maastojuoksucupin ensimmäinen osakilpailu Hakkarin lähimetsissä. Kesäkelit vauhdittivat ensimmäisen viikon toimintaa, jonka toteutuksesta vastaa Lempäälän Kisa Yleisurheilu.

Urheilukoulussa juostaan, hypätään ja heitetään. Ryhmiä on aina perheen pienimmistä lähtien. Ryhmien vetämisestä vastaavat LeKi Yleisurheilun koulutetut, vapaaehtoiset ohjaajat. Kesän ohjelmassa on harjoitusten lisäksi isompien ryhmille lajitekniikkailtoja. Osana kesäkautta ovat myös yleisurheilun nappula- ja viikkokisat, joissa opittuja taitoja voi mitata.

Maastojuoksucup sisältää kolme osakilpailua, joista ensimmäiseen osallistui lähes 130 kilpailijaa. Kisat ovat kaikille avoimet ilman osallistumismaksuja. Matkat ja reitit ovat aina samat, joten kunnon kohoamista voi vertailla toukokuun aikana.