Lisärahan tarvetta saatu supistettua, kirjasto ylittää silti 98 000 eurolla

Vesilahteen suunnitteilla oleva uusi kirjasto on ylittämässä budjettinsa 98 000 eurolla. Ylitys johtuu urakkatarjousten kalleudesta. Aiempi lisämäärärahatarve oli 220 000 euroa, mutta kunnanhallitus hylkäsi 18. huhtikuuta tehdyn tuolloisen lisämäärärahaesityksen. Sittemmin käytyjen neuvottelujen pohjalta kokonaisbudjettia on saatu supistettua noin 121 000 eurolla.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio nousee silti 1,9 miljoonaan, kun se alunperin oli 1,8 miljoonaa.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina 9. toukokuuta esitetyn 98 000 euron lisäyksen ja ehdottaa edelleen valtuustolle lisämäärärahan hyväksymistä sekä hankkeen kokonaiskustannusarvion korottamista.

Hankkeelle on myönnetty valtionavustusta. Aluehallintoviraston mukaan rakennushankkeen neliöiden pienennys tai toiminnallisuuteen tehdyt oleelliset muutokset edellyttävät AVI:lta uutta päätöstä. Kunnan mukaan toiminnallisuutta ei ole kustannusten karsimisesta huolimatta menetetty, eikä uutta päätöstä AVI:lta siten tarvita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?