Suojatie uusiksi Höytämöntien ja Rotikonperäntien risteyksessä

Lempäälän kunnan tekninen lautakunta päätti, että Välimäenrannan risteyksen kohdalle soveltuvat muutosehdotukset to­teu­te­taan tänä vuonna, jos ne mahtuvat budjettiin. Jos ne eivät mahdu, niiden rakentamiseen va­rau­du­taan vuoden 2017 talousarviota laadittaessa.

Rotikonperän risteysalueella tehdään lisäksi lii­ken­teen­rau­hoit­ta­mis­pe­ri­aat­tei­den mukainen tarkastelu Välimäenrannan risteyksen muutosten jäl­keen.

Lautakunta antoi vastineensa liikenneturvallisuutta parantavaan kuntalaisaloitteeseen ajohidasteen rakentamiseksi Sääksjärvellä Höytämöntien ja Rotikonperän risteysalueella. Höytämöntiellä on käytössä korotettuja suojateitä, mutta Rotikonperän kohdalla on korottamaton.

Aloitteen mukaan usea koululainen käyttää suojatietä. Aloitteen mukaan autoilijat ohittavat Välimäenrannatien kohdalla olevan korotetun suojatien pyörätien kautta aiheuttaen vaaratilanteita.

Parannustoimenpiteinä kyseeseen voisivat tulla keskisaarekkeellinen suojatie, korotettu suojatie tai ajoradan kavennus suojatien kohdalla. Myös suojatien paikkaa ehdotetaan siirrettäväksi Välimäenrannan risteyksen toiselle puolelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?