Maastojen SM-mitaliketju jatkui

Kuva: Marko Mahkonen LeKi-YU:n maastojuksijattaret Venla Ranta, Hilda Kukonlehto ja Anniina Mahkonen tuulettavat ilosina SM-joukkuepronssia maastojuoksun SM-kisoissa.
Kuva: Marko Mahkonen
LeKi-YU:n maastojuoksijattaret Venla Ranta, Hilda Kukonlehto ja Anniina Mahkonen tuulettavat ilosina SM-joukkuepronssia maastojuoksun SM-kisoissa.

Maastojuoksun SM-mittelöt käytiin kaksi vuotta sitten Lempäälän Hakkarissa, mistä alkoi Lempäälän Kisa YU:n mitaliketju. Tuolloin Venla Ranta taisteli 15-vuotisissa hopealle. Viime vuonna Venlan henkiläkohtaisen mitalin väri oli pronssinen. Nyt toukokuun 8. päivänä samainen nuori neiti oli taas pokkaamassa mitalia, tällä kertaa 17-vuotisten sarjassa yhdessä joukkuetovereittensa Anniina Mahkosen ja Hilda Kukonlehdon kanssa. LeKi-YU:n joukkueelle pujotettiin SM-pronssimitalit kaulaan.

Lempääläistrio aloitti varovan viisaasti Pohjanmaan Vöyrin kisassa, mutta toisella kahden kilometrin lenkillä alkoi tapahtua huimaa nousua koko kolmikon osalta. Ranta oli lopulta viides, Mahkonen yhdeksäs ja hiihtoa ykköslajinaan pitävä Kukonlehto 12.:s. Samassa väkirikkaassa sarjassa suunnistustaustainen Ella Skog oli sijalla 68. Lempääläisille tuli siis maistuva mitali, jonka arvoa nostaa se, että kukin heistä mahtuu samaan sarjaan ensi keväänäkin.

Muissakin SM-tason sarjoissa oli LeKi-YU:n edustus esillä mukavilla näytöillä. 15-vuotisissa toisena lajinaan jalkapalloa pelaava Johanna Ranta oli nuhaisena mukiinmenevällä sijalla eli 18. 17-vuotisissa pojissa Leevi Keronen on niin ikään suunnistuksessakin kova luu, mutta suunnistajillahan juoksun tulee kulkea kovaa. Leevillä Vöyrissä osui hieno päivä, sijoitukseksi tuli upea kuudes sija vain 15 sekuntia mitalista jääneenä.

Konsta Puranen oli kovassa 19-vuotisten sarjassa sijalla 50. ja miehissä Riku-Antti Naskali sinni sijalle 62.

Edellislauantaina Vöyrin SM-radoilla kisatuissa junnu- ja veteraanisarjoissa oli lisäksi useita sinnikkäitä lempääläisjuoksijoita, joista kymmenen kärkisakkiin ampaisivat 45-vuotisten Marko Luomi (6.), 9-vuotisten Iina Niemelä (5.) ja Niia Niemelä (7.) sekä 11-vuotisten Ella-Noora Haapalehto (5.)

–  Mitaliputki jatkui, monia hienoja juoksuja nähtiin monelta eri LeKi-juoksijalta, joten tästä on mukava jatkaa kohti kevään ja kesän kisaruljanssia, tiivisti tyytyväinen LeKin joukkueenjohtaja Veli-Matti Ranta SM-maastotunnelmansa.