Lempäälä solmii ahkerasti yritystonttikauppoja

Lempäälän kunnanhallitus on hyväksynyt kaksi yritystontin myyntiä. Toinen tonteista sijaitsee Kortejärven alueella ja toinen Marjamäessä.

Kunta myy Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy:lle noin 12 450 neliömetrin määräalan Kortejärven alueelta Kannistontieltä 174 300 euron kauppahinnalla. Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy rakentaa tontille yhteensä noin 2 000 kerrosneliömetrin suuruiset toimitilat, joihin sijoittuu, kuljetusliikkeen toimisto-, varasto-, huolto- ja terminaalitilaa.

Rakennettavat toimitilat tulevat yrityksen omaan  käyttöön. Kahdessa vaiheessa toteutettavan hankkeen on määrä olla valmis viimeistään vuoden 2018 lopussa. Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy on Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla toimiva kuljetusliike, joka työllistää noin 100 henkilöä.

 

Ohjelmistotalo Lähdekoodi Oy:lle (Suomen Voimistelutuote)  Lempäälän kunta myy noin 1 750 neliömetrin suuruisen määräalan Marjamäen Kaipiomäentieltä. Yritystontin kauppahinta on 24 500 euroa. Ohjelmistotalo Lähdekoodi Oy (Suomen Voimistelutuote) rakentaa tontille noin 400 kerrosneliömetrin suuruiset toimitilat, joihin sijoittuu Suomen Voimistelutuotteen tuotanto- ja varastotilat. Yrityksen toiminta siirtyy kokonaisuudessaan uusiin toimitiloihin rakennuksen valmistuttua.

Rakennushanke on tarkoitus käynnistää tulevan kesän aikana ja rakentaminen pyritään saamaan valmiiksi kuluvan vuoden aikana. Yrityksellä on alustava suunnitelma laajentaa rakennusta noin 300 kerrosneliömetriä vuosina 2017–18.

Suomen Voimistelutuotteen toimialana on urheiluvälineiden valmistus. Yritys työllistää tällä hetkellä täyspäiväisesti seitsemän henkilöä.

 

– Lempäälän kunta on tehnyt tämän kevään aikana seitsemän yritystonttia, pääosin Marjamäestä ja Kortejärven yritysalueelta. Ne ovat yhteispinta-alaltaan merkittäviä. Lisäksi on tehty muutama maksullinen varaussopimus yritystonttikaupoista, sanoo Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Löytty.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?