Loiske joutui TamU-ryöppyyn

Tampere United niitti 2000-luvun alussa kunniaa ja SM-mitaleita sekä viihdytti esimerkiksi vuonna 2007 täpötäydellä Ratinan stadionilla eurocup-ottelussa taistelemalla norjalaista suurseura Rosenborgia vastaan. Taloussotkut kuitenkin katkaisivat TamU:lta siivet ja seura joutui luopumaan pääsarjatoiminnasta. Sinnikkäät kannattajat eivät luovuttaneet, vaan perustivat TamU-K-nimellä operoineen yhdistyksen vaalimaan fanittamansa seuran perinteitä.

TamU-K aloitti kutosdivarista nousun, joka nyt on rantautunut kolmosdivaritasolle, ja nimikin on palannut entiseksi eli TamU:ksi. Kuluvakin sesonki sujuu Pyynikin kenttää kotiareenanaan pitävällä sinipaita-poppoolla hienosti, sijoitus on sarjassa kakkonen edellä on vain suursuosikki Pallo-Iirot Raumalta. Eteneekö TamU-juna kuinka ylös, jää tulevien vuosien nähtäväksi.

Lempäälän jalitsuylpeys Sääksjärven Loiske oli täysin vastaantulijana kohdatessaan TamU:n, lukemat 2 – 6 (0-3) Pyynikillä eivät jätä selittelyille mitään sijaa. TamU vei peliä suvereenisti ja Loiske löntysti monta askelta jäljessä. Loppulukemat olisivat voineet olla jopa rumemmat, mutta sääksjärveläisten onneksi TamU hiukan toisella nelivitosella hölläsi otettaan.

Loiskeenkin alkukausi on sujunut mainiosti, joten TamU-tappio ei siihen kovinkaan suurta lommoa tee. Kuudesta pelistä on Loiskeella saldona kolme voittoa ja kaksi tasapeliä eli 11 pistettä, jolla ollaan sarjataulukossa mukavasti viidentenä. TamU-ottelussa loiskelaisten maalintekijät olivat joukkueeseen paluun tehnyt nopsajalkainen oman seuran kasvatti Marko Hakala ja yksi kevään positiivisimmista Loiske-pelaajista Juho Mäkiniemi. Loiskeelta puuttui rosteristaan muun muassa maalitykki Niko Kuhlberg, mutta siihen ei ottelu todellakaan ratkennut.

Loiske ottelee seuraavaksi Sääksjärvellä torstaina 26. toukokuuta kauden alavireisesti aloittanutta Nokian Palloseuraa vastaan.