Loiske sortui virhesumaan

Sääksjärven Loiske koki kotikentällään tappion Nokian Palloseuralle lukemin 1 – 4 (1-2) jalkapallon kolmosdivisioonassa. Loiskeella oli pelissä omat hetkensä, etenkin avauspuolikkaalla tekopaikkoja oli kahteen, jopa kolmeenkin, lisäosumaan, mutta epätarkkuus viimeistelyssä sekä nokialaisten räväkkäotteinen maalivahti estivät kotipoikien enemmät onnistumiset.

Pelin avausmaali syntyi loiskelaispelaajan karsean harhasyötön seurauksena. Loiskeen maalitykki Niko Kuhlberg hukkasi pari puolittaista läpiajoa, mutta käytti nokialaispuolustajan harkitsemattoman palautussyötön maalivahdille hyödykseen ja iski molarin hutipotkun jälkeen pallon tyhjään verkkoon.

NoPSin kärkäs kärki Alesandro Järviö sipaisi nokialaiset johtoon, kun Loiskeen maalivahti Tuomas Mäkinen teki pienen virhearvion vastaantulossaan. Myös nokialaisten kolmas ja neljäs osuma tulivat lievien loiskelaisvirheiden avittamana, joten Loiskeen alakerralla ei tällä kertaa ollut paras päivänsä. Loiskeen johtoporras kuvasikin omiensa esitystä termillä ”virkamiesmäinen”.

Seuraavan kerran Loiske on tulessa torstaina 2. kesäkuuta, kun sarjakolmonen Ilves-Kissat isännöi Lamminpäässä Loisketta, joka majailee sarjassa viidentenä.

Sarjaporrasta alempana LeKi-futiksen käyrä osoittaa tanakasti kohti sarjan tyveä. Tuoremmmissa peleissään LeKi hävisi kotionaan Janakkalalle lukemin 0 – 3 ja vieraissa FC Melodylle 0 – 1. Maalintekeminen on lempääläisille hankala rasti, joukkue on kyennyt käymissään seitsemässä pelissä maalamaan alle kerran per peli eli yhteensä kuusi kertaa.

Vitosdivisioonassa Vesilahden Visan saldo näyttää viiden pelatun ottelun jälkeen yhtä voittoa, yhtä tasapeliä ja kolmea tappiota. Sarjasijoitus on Visalla on kymmenen joukkueen lohkossa kahdeksas. Kotipelissään Visa taisteli hyvin sarjakärki Forssaa vastaan, mutta taipui toisella jaksolla 2 – 4-tappioon. Riku Nissilä ja Aleksi Viskari tekivät Visan maalit.

Pohjasarja kutosdivarissa Loiskeen kakkossakki on koonnut mainion saldon: neljästä pelistä kolme voittoa ja tasapelin. LeKi-futiksen kakkostiimi puolestaan etenee saldolla yksi voitto ja kolme tappiota.