Kiekot lentävät Hakkarin metsässä

Jani Kuusisto ja Antti Tuomi antoivat tyylinäytteen puttaamisesta. Kuva: Ida Nieminen
Jani Kuusisto ja Antti Tuomi antoivat tyylinäytteen puttaamisesta. Kuva: Ida Nieminen

Paikat täyttyivät alle puolessa minuutissa, kun Hakkarin frisbeegolf-radan avajaiskisojen ilmoittautuminen käynnistyi. Lajin suosio on noussut räjähdysmäisesti.

Hakkarin radan on suunnitellut lempääläinen Jussi Meresmaa, joka on niittänyt mainetta disc golfin, eli frisbeegolfin, ammatilaispelaajana. Meresmaata voisi kuvailla henkilöksi, joka on tuonut lajin Suomeen. Hän on esimerkiksi ollut mukana rakentamassa lukuisia frisbeegolf-ratoja ympäri maan. Lisäksi hän järjestää vuosittain Suomen suurimmat lajiin liittyvät kisat Nokialla.

LeKin disc golf -harrastajat rakensivat frisbeegolf-reitin talkootyönä. Puuhamiehinä toimivat Jani Kuusisto ja Antti Tuomi muutaman muun innokkaan seuralaisen kanssa. Rata piti saada valmiiksi kolmessa viikossa, koska avajaisiin haluttiin vieraaksi saksalainen pelaaja Simon Lizotte.

Lempääläiset yritykset omistavat Hakkarin radan yhdeksän koria. He saivat mainoksensa metsäväylille kahdeksi vuodeksi. Kuusisto ja Tuomi korostavat, että ilman yrityksiä rataa ei olisi saatu tehtyä. He kiittelevät myös kuntaa, jonka kanssa yhteistyö sujui moitteettomasti. Toiveissa olisi, että Hakkariin saataisiin neljä lisämaalia syksyyn mennessä.

Lekin disc golf -alajaosto sai alkunsa Kuusiston ideasta. Hän etsi Tutkatalon Facebook-ryhmässä pelaajia viikkokisoihin. Myös Tuomi lähti perustamaan seuraa, koska hän oli ylläpitänyt tutkatalon frisbeegolf-rataa. Miehet pyysivät Meresmaalta apua seuran perustamiseen ja saivat samalla vahvistuksen sille, että Hakkariin suunniteltiin uutta frisbeegolf-puistoa.

Seuran harrastajat järjestivät Ideaparkin ensimmäisen frisbeegolf-kilpailun maaliskuussa. Jotakin lajin suosiosta kertoo se, että kisoissa kuvattu video on katsottu yli 15 000 kertaa. Samanlaista tapahtumaa suunnitellaan syksyksi Ideaparkiin. Elokuussa Hakkarin radalla heitetään kiekkoa 150-vuotiaan Lempäälän kunniaksi.

Kuusisto ja Tuomi toivovat, että mahdollisimman moni innostuisi frisbeegolfista. Esimerkiksi paikalliset yritykset ovat pyytäneet disc golf -seuraa järjestämään itselleen työkykypäiviä lajin parissa.

− Tämä on matalan kynnyksen laji, joka sopii koko perheelle. Välineet ovat edullisia, eikä ratamaksuja yleensä ole. Näiden asioiden takia lajin suosio on kasvanut, Kuusisto sanoo.