Moision koulun väki sai värikästä ylle – Henkilöstölle omat nimikoidut heijastinliivit

Heijastinliivit edesauttavat turvallisuutta. Moision koulun koulunkäynninohjaaja Kaisu Lähde (vas.), konttorinjohtaja Samppa Harhala ja luokanopettaja Veli-Matti Salo liiveihin sonnustautuneena. Kuva: Anssi Lammensalo

Heijastinliivit ovat Lempäälän Moision koulun arjessa tärkeitä asusteita.

Eskarilaiset käyttävät heijastinliivejä läpi vuoden leikkiessään ja liikkuessaan ulkona, ja henkilöstö käyttää niitä erinäisissä koulun valvonta- ja työtehtävissä. Liivit auttavat tunnistamaan esimerkiksi välituntivalvojina toimivat aikuiset.

Aikuisten yhteiskäyttöliiveissä oli kuitenkin hankaluutensa. Liivit olivat henkilöstöllä jo pidempään olleet yhteiskäytössä, joten niiden kunto ei ollut enää aivan priimaa, ja kun liivejä tarvitsi, ei niitä välillä löytynytkään sovitusta paikasta.

Henkilöstöltä nousi aloite henkilökohtaisten liivien hankintaan, ja lokakuun loppupuolella koulun opettajat, koulunkäynninohjaajat ja opiskeluhuollon henkilöstö saivat omat nimikoidut heijastinliivit.

 

Varat 80 heijastinliivin hankintaan saatiin Hauhon Säästöpankkisäätiöltä, joka myöntää avustuksia ja apurahoja Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla esimerkiksi elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin tukemiseen.

Säätiö on yksi Oma Säästöpankin omistajista.

– Säätiön sääntöjen mukaan avustuksina ja apurahoina pitää lahjoittaa puolet osinkotuottotuloista. Niitä kertyi tänä vuonna 660 000 euroa, mikä on merkittävä summa lahjoitettavaksi, sanoo OmaSp:n Lempäälän toimipisteen konttorinjohtaja Samppa Harhala.

Harhala nostaa esiin, että säätiötä voisi paikallisesti paremminkin hyödyntää.

– Avustuksilla voidaan auttaa esimerkiksi yhdistysten toimintaa. Sillä tavoin saadaan aikaiseksi kaikenlaista yhteistä hyvää, hän toteaa.

Säätiö on tänä vuonna muun muassa myöntänyt Narvan soittokunnalle 120-vuotiskonsertin järjestämiseen yli 10 000 euroa, Lastusten kyläyhdistykselle koulun pihaan rakennettavaan monitoimiareenaan ja kuntoportaisiin 7 500 euroa ja Virta-kampuksen toisen asteen opiskelijoille suunnatun kesätapahtuman järjestämiseen 2 000 euroa.