Pirkan kylien kunniamaininta Rämsöön kesäteatterille

Pirkanmaan vuoden kylän valintaraati myönsi kunniamaininnan 30 vuotta yhtäjaksoisesti kesäteatteria pyörittäneelle Rämsöön kesäteatterille Vesilahteen. Pirkanmaan vuoden kyläteko menee tänä vuonna Raudanmaalle Kangasalla kyläkoulun pelastamisesta.

Jo 30 kesän ajan yhtäjaksoisesti Rämsöössä, Suonojärven rannassa on koettu iloa, haikeutta, jännitystä ja romantiikkaa, suuria tunteita ja elämyksiä. Kunniamaininnan myöntäneen valintaraadin mukaan Rämsöön kesäteatteri on tarjonnut merkittävän kulttuurin harrastamismahdollisuuden kymmenille, ellei sadoille, harrastajille. Jokaisen teatterituotannon tekemiseen on tarvittu suunnattomat määrät talkootunteja lavastukseen, puvustukseen, musisointiin ja näyttelemiseen. Lisäksi on tarvittu tuhansia tunteja markkinointiin, muonitukseen, kahvilan pitämiseen, makkaran paistamiseen, liikenteen ohjaukseen, lippuvarauksien hoitamiseen ja myymiseen ja vastaaviin toimintoihin, joita ilman mikään näytäntö ei toteudu.

– Voidaan sanoa, että jokainen teatterin tekemisestä kiinnostunut on löytänyt itselleen soveltuvan tehtävän, jonka kautta on voinut olla osa kulloistakin tarinaa, valintaraati perustelee päätöstään.

Kesäteatteri onkin rämsööläisille yhteisöllistä harrastustoimintaa, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja haluavat tehdä parhaansa. Suvaitsevan ja rennon ilmapiirin vallitessa yhdessä tekeminen on mielekästä, innostavaa ja mukavaa.

Kesäteatterin tekeminen on tuonut paljon lisäarvoa Rämsöön kylälle. Teatteri on tuonut yhteen monia ihmisiä ja tukenut vahvasti yhteisöllisyyttä. Teatteri on mahdollistanut monet upeat yhteisen onnistumisen hetket ja antanut kylälle näkyvyyttä myös ulospäin. Teatteri on ollut myös oiva yhteistyön muoto, sillä lähes kaikki Rämsöön kesäteatterin 2000‐luvun tuotannot on tehty yhteistuotantoina Teatteri Kurjen ja/tai Vammalan teatterin kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?