LeKi:n painonnostajille menestystä

LeKi:n junnuporukan nuorimpia uusien levyjen kanssa.

LeKi:n junnuporukan nuorimpia uusien levyjen kanssa.

Lempäälän Kisan painonnostojaosto on viime aikoina haalinut menestystä monelta rintamalta. Keväällä veteraanien EM-kilpailuista Rami Jokinen toi pronssia ja Juha Aho hopeisen mitalin.  Kansainvälinen liitto ja Suomen painonnostoliitto huomioivat Lempäälässä tehtyä aktiivista juniorityötä lahjoittamalla jaostolle kaksi täyttä harjoitussettiä, arvoltaan noin 3 500 euroa. Samalla tavalla palkittiin myös Seinäjoen Sisu sekä Pohjoispohjanmaan Karhut.

Tällä hetkellä painonnoston parissa puuhaa viikoittain toistakymmentä junioria, joista voidaan odottaa tulevaisuudessa jatkajia lajin perinteille Lempäälässä myös yleisessä sarjassa.

 

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna nostettiin Eräjärven Rönnin tanssilavalla jo 71. kerran peräkkäin perinteiset Rönnin kisat. Kilpailut ovat avoimet Suomen mestaruuskilpailut, joissa paremmuus ratkotaan pistelaskujärjestelmällä. Nostaja saa painostaan kertoimen, jolla kerrotaan nostetut kilot.

Alle 20-vuotiaiden nuorten naisten sarjassa kilpaili Kisasta Emma Gleisner. Hän sivusi hienosti tempausennätystään 63 kiloa ja oli tempauksen viides. Hän työnsi uudeksi ennätyksekseen 77 kiloa ollen sillä seitsemännellä sijalla. Gleisnerin tähtäimessä tänä vuonna on ikäluokan SM-kilpailut elokuussa Kurikassa.

Miesten sarjassa Teemu Roininen kävi kesäkunnossa nostamassa itsensä tempauksessa neljännelle sijalle tuloksella 143 kiloa ja työnnön hopealle 190 kilon työnnöllä. Teemun loppuvuoden kilpailutähtäin on asetettu lokakuussa käytäviin pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?