Santerille SE-aika

Yleisurheilukauden pikku hiljaa hiipuessa kohti syksyä, löytyy tulosliuskoilta muutama mojova lempääläisnoteeraus. Kesän eittämätön lempääläinen juoksutähti 17-vuotias Santeri Kuusiniemi pinkoi Turussa harvoin juostulla 150 metrillä ikäluokkansa eli alle 19-vuotisten uuden Suomen ennätyksen. Aika oli 16,01, mikä riittää miestenkin kautta aikojen tilastossa sijaan kuusi.

Kyseinen matka ei kuulu niin sanottuihin virallisesti noteerattaviin matkoihin, mutta tuloksen kovuudesta asia ei vie pisaraakaan pois.

Matias Mustosen taso on tänä kesänä noussut korkeushypyssä uudelle metriluvulle, nytkin Turussa ylittyi tasan kaksi metriä. Iloinen uuutinen tulee seiväshypyssä, jossa muutamien vuosien takainen moninkertainen Suomen mestari Jaakko Sihvonen on vähitellen voittamassa monia hankaluuksia. Jaakko seivästi kelpo tuloksen 465, mikä tietää osanotto-oikeutta ensi kesän Kalevan kisoihin.