Markus Perko tunnetaan uurastuksestaan kunnan, seurakunnan ja partiotoiminnan hyväksi.

Vuoden Lempo on vapaaehtoistyöntekijä Markus Perko

Markus Perko tunnetaan Lempäälässä monipuolisena hyväntekijänä. Kuva: Ida Nieminen

Markus Perko on kiitollinen saamastaan tunnustuksesta. Hänen mielestään ihmisten pitäisi unohtaa ennakkoluulot, välittää enemmän toisistaan ja tuijottaa vähemmän kännyköiden näyttöjä. Kuva: Ida Nieminen

 

Lempäälän Vuoden Lempoksi valittiin vapaaehtoistyöntekijä Markus Perko, 50. Voittaja julkistettiin Lempäälän pääkirjastossa tiistai-iltana 6. syyskuuta.

Vuoden Lempoksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka on toiminut Lempäälän hyväksi. Lempolla halutaan antaa tunnustusta kuntalaisille ja markkinoida Lempäälää. Ensimmäinen Lempo-palkinto jaettiin vuonna 1994.

Perko on osallistunut vuosien varrella monenlaiseen hyväntekeväisyystoimintaan.

Vuoden Lempon valitsi työryhmä, joka koostui Lempäälän kunnan, Lempäälä-Seuran, Lempäälän Yrittäjien ja Lions Club Lempäälän edustajista. Kesällä järjestettiin yleisöäänestys, jonka tuloksia käytettiin apuna valinnan tekemisessä. Vuoden Lempoksi. Työryhmä iloitsi siitä, että kuntalaisten äänestyinnokkuus lähes tuplaantui viime vuodesta.

Äänestäjät kehuivat Perkoa iloiseksi ja ystävälliseksi moniosaajaksi. Häntä kiiteltiin myös ennakkoluulottomista ideoistaan. Erään äänestäjän mielstä jokaisella paikkakunnalla pitäisi olla ”oma Markus”.

 

Perko luotsaa esimerkiksi Olkkarin Wappu -tapahtumaa. Lempäälän oma vappurieha syntyi, kun Perkon perhe ja naapurin perhe kaipasivat lapsiperheille sopivaa tekemistä vappupäiväksi.

– Olkkarin Wappu on paisunut ja kasvanut vuosien varrella. Viime kerralla tapahtumaa oli lähes sata vapaaehtoista, Perko kertoo.

Tänä vuonna Olkkarin Wapun tuotto lahjoitettiin Tansaniaan. Rahoilla rakennetaan Kimbilio-nimistä turvakotia naisille ja lapsille.

Markus Perko on ammatiltaan IT-arkkitehti. Hän koodasi tänä vuonna Lempäälän menovinkit -sivuston, joka kerää kunnan tapahtumat ympäri verkkoa yhteen paikkaan. Myös Facebookin suosittu Roskalava Lempäälä -ryhmä on lähtöisin Perkon näppäimistöltä.

Ylläpito ja seurakunnan diakoniatyö järjestivät Roskalavalla kampanjan, jonka tuloksena kaksi entistä koditonta sai huonekalut asuntoihinsa.

Perko tekee hyväntekeväisyyttä paljon nimenomaan Lempäälän seurakunnassa. Hän osallistuu ahkerasti muun muassa partiotoimintaan, jossa ovat mukana myös hänen lapsensa.

Kaiken muun lisäksi Perko on harrastanut pitkään valokuvausta. Hän ottaa Lempäälässä tapahtuma- ja potrettikuvia, joita hän julkaisee mielellään paikallisten iloksi.

Perkon mielestä Lempäälään kaivattaisiin seuraavaksi vapaaehtoista kaveritoimintaa.

– Vapaaehtoiset ystävät voisivat esimerkiksi käydä elokuvissa kehitysvammaisen kanssa tai ulkoilla vanhusten kanssa, Perko pohtii.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?