Judokoilla vahva kauden avaus Naantalissa

LeKi-Judo Syokon osallistui seitsemän judokan voimin Naantalissa 3. syyskuuta järjestettyyn Ryhti-Shiahin, jossa oli kamppailemassa yhteensä 140 judokaa Suomesta ja Ruotsista. Ryhti-Shiaihin osallistui 30 seuraa, mukana useita judon suurseuroja. Tässä joukossa LeKi:n Syokon Judo oli neljänneksi paras.

Lempääläisten syksyn kisakausi lähti erinomaisesti käyntiin 22 tiukalla ottelulla. Eino Alakoski rehki kahdessa sarjassa voittaen kuudesta ottelustaan viisi ja saavuttaen alle  9-vuotiaiden sarjassa kultaa. Alle 11-vuotiaiden 27-kiloisten sarjassa Alakoskella oli tuloksena toinen sija, kun serkkupoika Paavo Alakoski voitti kaikki ottelunsa saavuttaen sarjan voiton.

Felix Vainiola voitti kolmesta ottelustaan yhden waza-arilla ja toisessa ottelussa hän peittosi ruotsalaisen vastustajansa ipponin arvoisella lonkkaheitolla. Vainiola nappasi toisen sijan alle 30-kiloisten poikien sarjassa.

Hulda Kulhia voitti yhden ottelun waza-arilla saavuttaen pronssia alle 11-vuotiaiden tyttöjen 36 kilon sarjassa.

Milla Vainiola siirtyi uuteen painoluokkaan, alle 40-kiloisiin, jossa oli kaksi osallistujaa. Uudessa sarjassa selvästi kokeneempi vastustaja vei ottelua jättäen Vainiolan hopealla, mutta Vainiola oli muutaman kerran hyvin lähellä onnistumista sekä uhrautumisheitolla että jalkakoukkauksella.

Aaro Hela sijoittui alle 13-vuotiaiden poikien 50 kilon sarjassa toiseksi.

Markus Mero nappasi kilpailu-uransa vasta toisessa kilpailussa hienosti yhden ippon -voiton alle 11-vuotiaiden poikien 49 kilon sarjassa saavuttaen omassa sarjassaan pronssia.

Teksti: Jani Alakoski

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?