Sisustustuulet puhaltavat pörröistä ja oranssia

Pehmeää ja pörröistä kaivataan syksyn koleina iltoina. Violetin sävyt ovat nyt trendikkäitä. Kuva: Katariina Onnela

Pehmeää ja pörröistä kaivataan syksyn koleina iltoina. Violetin sävyt ovat nyt trendikkäitä. Kuva: Katariina Onnela

Syksyn villasukkakeleihin varustaudutaan sisustusrintamalla lämpöisin peitoin ja kirkkain värein

Katsaus Ideaparkin sisustusliikkeisiin paljastaa, että tämän syksyn trendiväreiksi kohoavat oranssin ja luumun sävyt. Kuoseja ja materiaaleja yhdistellään nyt rohkeasti, paljastaa Ideaparkin Hemtexin myymäläpäällikkö Minna Heinonen.

– Eri materiaaleja yhdistämällä saa sisutukseen enemmän ulottuvuutta.

Syksyn uutuusväriksi Minna Heinonen kertoo petroolin. Kankaiden kuvioista löytyy esimerkiksi ruusuja ja koukeroita sekä marokkolaistyyliä. Sisustajat kaipaavat selvästi syksyynsä lämpöä ja pehmeyttä, koska pörröiset ja karvaiset huovat, tyynyt ja tekotaljat ovat Hemtexin myydyimpiä tuotteita.

Pentikillä oranssi on perinteinen syysväri ja sitä asiakkaat osaavat tulla jo kyselemään. Tämän vuotisen Valmu-malliston kankaan on suunnitellut Minna Niskakangas. Kangas on luotu eri tekniikoin, mikä tekee siitä mielenkiintoisen.

– Suosittuja ovat juuri nyt valmiit Valmu-malliston pöytäliinat ja Anu Pentikin studiokeramiikkasarjan iso lautanen ja pienemmät kolmiolautaset sekä sydämet, Riikka Järvenpää Pentikiltä kertoo.

Syksyn tullen kaivataan lämmön lisäksi valoa ja sitä tuovat pöytälamput ja kynttilät. Hemtexin Minna Heinosen mukaan myös lampuissa yhdistellään ennakkoluulottomasti eri materiaaleja ja kuoseja. Pentikin kynttilät hehkuvat oranssin, viininpunaisen, sammalenvihreän ja savunsinisen sävyissä.

Syksyllä ei väreissä pihistellä! Kuva: Katariina Onnela

Syksyllä ei väreissä pihistellä! Kuva: Katariina Onnela

Eurokankaan syksyn tuulet puhaltavat niin ikään oransseina.

– Oranssia on paljon ja sen lisäksi pinnalla ovat vihreä ja liila, myymäläpäällikö Tarja Virtanen kertoo.

Suomalaisten luonnonläheisyys näkyy kankaiden printeissä. Erilaiset maisemat sekä lehdet ovat vahvasti esillä suosikkikuoseissa. Niiden rinnalla kulkevat myös suositut graafiset kuviot. Joulukin näkyy jo kangaskaupan valikoimissa.

– Suomalaiset ovat jouluihmisiä. Jos käsillä tekee, niin monet aloittavat aikaisin. Ta

lvinen kangas Linnut oksalla myytäneen tänäkin vuonna loppuun, Tarja Virtanen sisustus_8ennakoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?