LeTo avaa salibandykauden Hakkarin kotiturnauksella

Lempäälän Toivojen salibandyhistorian viimeisimmät kaudet ovat kulkeneet myötätuulten puhallessa. Kudella 2013 – 14 LeTo pelaili vitosdivaria, jota tuli nousu pykälää ylemmäs. Seuraava sesonki meni nelosdivaripaikan varmistelussa, mutta viime kaudella LeTo oli jo kielen mitan päässä päästä nousemaan taas portaan korkeammalle.

– Haluamme eteenpäin menon jatkuvan. Seuraava kehityshyppy tietäisi nousua kolmosdivariin, se on kauden päämäärämme ja tavoitteemme, paaluttaa seuran puuhamies Jussi-Pekka Okero.

LeTon kausi alkaa herkullisella kotiturnauksella Hakkarissa 8. lokakuuta, jolloin lempääläisten syysvireen mittaavat tamperelaisjoukkue HIP ja valkeakoskelaisjoukkue SC Weikot. Kymmenen joukkueen kaksinkertaisen sarjan voittaja nousee suoraan ja kakkonen pääsee nousukarsintaan.

LeTon pelaajarosteri käsittää 23 pelimiestä. Mukana on nuoruuden räyhäkkyyttä, mutta myös kokemuksen juonikkuutta. Uusia pelaajia on mukana viisi kappaletta, joista eittämättä tunnetuin nimi on Sasu Hovi, hänkin enemmän jääkiekon puolelta, mistä Hovi muistetaan muun muassa Tapparan maalivahtina.

Sasulla on salibandytaustaa ja kuntopohjaltaan hän on aivan jäätävässä kunnossa oleva peluri. Kesän ja alkusyksyn harkkapelien esityksillä ja mahtavalla treeni-innolla Sasu on näyttänyt olevansa pelimies, josta saadaan kovien pelien vankkaa kokemusta meille, kuvailee valmentaja-Okero kokenutta Hovia.

Okero mielii käydä myös kaukalon puolella, joten valmennusvastuuta on jaettu Jarno Huuhtasen ja Jarno Niemisen kanssa. Myös joukkueen kokeneen kaartin pelaajat, kuten eritoten Jarkko Rinne, ovat ottaneet siivun treenien ja pelitaktiikoiden suunnittelussa.

LeTon pelaajistossa tehtiin karsintaa niin, että LeTo kakkosjoukkuetta harrastelijoille ei enää ylläpidetä. Nelosdivariin pelaaviksi kelpuutettiin vain sitoutumiskykyiset ja aitoa laji-intoa omaavat pelurit.Viime kauden joukkueesta Aleksi Länsirinne ja Joona Rihkola lähtivät kokeilemaan siipiensä kantavuutta Tampereen Ilveksen A-nuoriin ja todennäköisesti myös 2.divarijoukkueeseen.

– Varsin mielenkiintoinen kausi on edessä, kutina on juuri nyt erinomainen, hehkuttaa Okero viikkoa ennen sarjakauden alkua.