Myllyranta tarjoaa elämyksiä jatkossakin

”Yhdistyksen yhdessä” -illassa taitokeskuksen sali täynnä yhdistysten edustajia. Puheenvuorot pitivät taustalla seisovat Lempäälän kehityksen yhteysjohtaja Elina Kivi (vas.), Myllyrannan kesämyllärinä työskennellyt Anu Kettula, Lempäälän kunnan kirjasto- ja kulttuurijohtaja Sarri Nykänen, Kantri ry:n toiminnanjohtaja Kari Kylkilahti ja kyläaktivaattori Anna Kulmakorpi (etualalla). Kuva: Vilja Pylsy

”Yhdistyksen yhdessä” -illassa taitokeskuksen sali täynnä yhdistysten edustajia. Puheenvuorot pitivät taustalla seisovat Lempäälän kehityksen yhteysjohtaja Elina Kivi (vas.), Myllyrannan kesämyllärinä työskennellyt Anu Kettula, Lempäälän kunnan kirjasto- ja kulttuurijohtaja Sarri Nykänen, Kantri ry:n toiminnanjohtaja Kari Kylkilahti ja kyläaktivaattori Anna Kulmakorpi (etualalla). Kuva: Vilja Pylsy

Lempäälän kunta kehittää ja elävöittää ydinkeskustassa sijaitsevaa puistoaluetta, Myllyrantaa. Kantri ry on puoltanut Leader-rahoitusta Lempäälän kehityksen hallinnoimaan ”Koe ja viihdy rannassa” -hankkeeseen, jonka tuloksista kuultiin ”Yhdistykset yhdessä” -illassa Lempäälän taitokeskuksessa. Paikalla oli noin 40 henkilöä ja edustusta yli 30 eri yhdistyksestä.

– Kuluva kesä oli pilottikesä. Myllyrannassa järjestettiin monenlaista tapahtumaa eri tahojen toteuttamana, muun muassa puistojumppaa, musiikkiesityksiä, harrasteajoneuvonäyttely, Elotulet-tapahtuma, ”Erilaisuus on rikkaus” -tapahtuma, erilaisia piknikkejä ja senioritapahtumia, Lempäälän Kehityksen yhteysjohtaja Elina Kivi kertoo.

Hankkeessa kesämyllärinä työskennellyt Anu Kettula muistuttaa, että yhdistykset ja yritykset voivat järjestää tapahtumia Myllyrannassa ilmaiseksi. Lempäälän kunta tukee järjestäjiä tapahtumien markkinoinnissa.

– Myllyrannassa on rakenteita ja kalusteita, muun muassa esiintymislava ja sen päälle asennettava telttakatos. Rannassa on juokseva vesi ja wc-tilat. Nekin ovat veloituksetta tapahtumanjärjestäjän käytössä.

Kettula tutki hankkeessa Myllyrannan mahdollisuuksia.

– On toivottu, että Myllyranta pysyisi jatkossakin luonnonkauniina piknik-puistona, jossa on tapahtumatarjontaa. Jäätelökioskin ja minigolfin toivottiin myös jatkuvan. Tiedottamisessa on aina kehittämistä, mutta Myllyranta on vaikuttanut positiivisesti kunnan imagoon, Kettula listaa.

Keskustelua herätti erityisesti Myllyrannan niukat parkkitilat. Elina Kivi vastasi, että asia on tiedossa, ja sitä pyritään parantamaan. Tiedotusta parkkitiloista tapahtumanjärjestäjille vahvistetaan.

Illan aikana nousi esiin myös rannan historia ja sen kehittäminen esimerkiksi tarinallistamisen kautta.

Lempäälän 150-juhlinnan jälkeen valmistaudutaan Suomi100-juhlavuoteen.

– Kulttuuripalvelut järjestää syksyllä yhdistystapaamisen, jossa pohditaan ensi vuoden kalenteria ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä, Lempäälän kunnan kirjasto- ja kulttuurijohtaja Sarri Nykänen infosi.

Kantri ry:n Kari Kylkilahti kertoi Leader-rahoituksesta, jota yhdistysten ja yritysten on mahdollista hakea maaseudun kehittämiseksi ja elinvoimaistamiseksi. Rahoitukseen on jatkuva haku ja päätökset tekee Kantrin johtokunta. Kantrilla on menossa myös Nuoriso-Leader -rahoitus.

– Nuoriso-Leader -rahoituksessa tuen suuruus on sadasta tuhanteen euroa per projekti. Tukiprosentti on kahdeksankymmentä. Tuen tarkoitus on käynnistää lasten ja nuorten uutta toimintaa sekä saada nuoret ja lapset mukaan alueen kehittämiseen. Näissä hankkeissa byrokratia on kevyttä, Kylkilahti summaa.

Lempäälän kunnalla on käytössä omatoimiraha sekä ulkopuolisen rahoituksen hakijoille maksimissaan viidensadan euron kannustinpalkkio.

Kantrin kyläaktivaattori Anna Kulmakorpi kertoi yhdistyksille maksuttomasta kyläaktivaattorin palvelusta.

– Yhdistykset saavat monipuolisesti meiltä apua ja vinkkejä. Kyläaktivaattori-hankkeessa autetaan muun muassa tiedotuksessa, yhdistyskäytännöissä ja erilaisten suunnitelmien teossa. Olkaa rohkeasti yhteydessä, Kulmakorpi tiivistää.

 

Teksti: Vilja Pylsy

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?