Terveyskeskuksen rakennusaikaiset puutteet tutkitaan

Lempäälän uuden terveyskeskuksen rakennusaikaista puutteista teetetään tutkimus. Tutkimus kattaa kokonaisuudessa pääterveysaseman rakennukset. Tutkimuksen tekee Vahanen Oy.

Tutkimus aloitetaan laajennusosasta. Laajaan tutkimukseen sisältyvät muun muassa kosteusmittaukset, kyselyt, materiaalinäytteiden otto, katto- ja rakennetutkimukset sekä pölyisyyden ja pölyn koostumuksen mittaukset. Lisäksi tarkastetaan ilmanvaihto.

Kevään ja kesän aikana uuden terveyskeskuksen tiloissa on korjattu  joitakin rakennusaikaisia puutteita. Alkuperäiset ilmanvaihdon suunnitelman eivät ole kaikilta osin olleet toimivia, minkä vuoksi muun muassa ilmamäärän säätimiä on korjattu. Ilmanvaihdon säätöä tehdään jatkossakin, jotta asetukset saadaan kohdilleen.

Toinen merkittävä korjaus koski vesivahinkoa, joka syntyi sadevesikaivon viemäriputken virheellisestä asennuksesta. Vesivahingosta syntyneitä korjauksia tehtiin kolmessa työhuoneessa. Korjausten ajaksi kaksi työntekijää siirrettiin toisaalle ja korjausalue eristettiin väliaikaisilla seinillä.

Korjauksessa lattiapinta ja sen alla oleva pintalaatta purettiin ja kuivattiin. Lisäksi purettiin väliseinien alaosat sekä muut kastuneet materiaalit. Kastuneen alueen kuivuminen varmistettiin porareikämittauksilla ennen korjausrakentamisen aloittamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?