Kisa kairasi Espoosta makean voiton

Kuva: Harri Hedman Kisan maalivahti Christian Heöjanko tarjsi hyvillä pelastuksillaan Kisalle sauman napata kuuden pisteen viikon, mutta saaliiksi tuli kolme. Ville Järvinen ja TUomas Koskinen Heljangon apuna 2 - 3-tappioon päättyneessä JyP-ottelussa.
Kuva: Harri Hedman
Kisan maalivahti Christian Heljanko tarjosi hyvillä pelastuksillaan Kisalle sauman napata kuuden pisteen Mestis-viikon, mutta saaliiksi tuli kolme. Ville Järvinen ja Tuomas Koskinen häärivät Heljangon apuna 2 – 3-tappioon päättyneessä JyP-ottelussa.

Espoo United – Kisa 1 – 5, Kisa – JyP Akatemia 2 – 3

Pelien henget: Kisa teki Mestiksessä neitsytreissunsa uuteen kohteeseen eli Espooseen, jonne on syntynyt viime keväänä Bluesin raunioille perustettu Espoo United. Kovin odotuksin sarjaan lähtenyt Espoo on kaikkien yllätykseksi jämähtänyt Mestiuksen tyveen, eikä Kisalla ollut isompia ongelmia katkaista orastava tappioputkensa. Kuusikin pistettä olisi viikosta ollut tyrkyllä, mutta Hakkarissa hyvin luistellut JyP hyödynsi tekomestansa huomattavasti Kisaa paremmin ja vei tärkeät pisteet mennessään Jyväskylään.

Ratkaisijoiden rintama levenee: Koko alkukausi on tuskiteltu sitä, että maalinteko on ollut aivan liian harvojen harteulla. Mennyt viikko levensi tätä rintamaa, kun esimerkiksi Tomi Iso-Mustajärvi, Henri Auvinen, Sami Laakso ja Juho Liuksiala onnistuivat maalinteossa.

Tehoketju löytyi: Ehkä iloisimmasta peliesityksestä vastasi trio Anton Levtchi (0+2) – Jesse Pelamo (1+1) – Joona Luoto (1+1), joka etenkin JyP Akatemiaa oli selkeästi Kisan paras ketju. Kolmikossa on kokoa ja taitoa yllin kyllin, nyt kun tehojakin alkoi syntyä, voidaan nuorilta miehiltä odottaa entistä enemmän ratkaisuroolia.

Ex-Kisa Luhtalampi ratkaisi: Jyväskylään opiskelemaan ja pelaamaan täksi kaudeksi siirtynyt Aleksi Luhtalampi teki ylivoimalla JyPin voittomaalin. Luhtalampi muistetaan edellisiltä kausilta Kisan yhtenä runkopelaajana. Luhtalammen kausi on tähän mennessä ollut mainio, tehoja on syntynyt seitsemän tehopisteen verran. Vieläkin paremmin on aloittanut ex-kisalaisista Jonatan Tanus, joka SaPKon pelinutussa on takonut yhdeksän pistettä. Kisan omista sopimuspelaajista Santeri Vuoti on saalistanut viisi tehomerkintää, kaikki ovat maaleja.

Mitä seuraavaksi?: Kisalla on kahden reissupelin viikko, kun 19. lokakuuta joukkueen bussi suuntaa nokkansa Tikkurilaan ja perjantaina 21. lokakuuta Keuruulle.