Lempäälän vuoden yrittäjäjuhlassa hyvää pöhinää

Janne Mäkinen, Janne Tallgren ja Jukka Puranen ovat Lempäälän vuoden 2016 yrittäjät. Kuva: Erkki Koivisto

Janne Mäkinen, Janne Tallgren ja Jukka Puranen ovat Lempäälän vuoden 2016 yrittäjät. Kuva: Erkki Koivisto

Jaakko Mikkolalle ojennettiin timanttiristi ja Sirkku Pelkoselle hopeinen yrittäjäristi. Kuva: Erkki Koivisto

Jaakko Mikkolalle ojennettiin timanttiristi ja Sirkku Pelkoselle hopeinen yrittäjäristi. Kuva: Erkki Koivisto

Kyllä vuoden kierto on nopea, niin  yrittäjillä kuin muillakin. Lempäälän vuoden 2016 yrittäjätilaisuutta juhlistivat lauantaina 29. lokakuuta itseoikeutettuina osallistujina vuoden päivät Lempäälään yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana toiminut Ismo Paananen sekä  Lempäälän kunnanjohtajana niinikään reilun  vuoden  ajan toiminut Heidi Rämö.

Tervetulomaljan kohottanut Paananen kiitteli sekä Lempäälän kuntaa että Lempäälän kehitystä yrittäjäyhdistyksen pääsystä mukaan työhön uudistamaan Lempäälän  kunnan elinkeinostrategiaa.

– Siellä on päällä erinomainen pöhinä.

Nyt jo toista kertaa kunnan tervehdyksen yrittäjien vuotuiseen juhlaan tuonut kunnanjohtaja Rämö sanoi tilaisuuden olevan konkreettinen muistutus siitä, miten tärkeää työtä yrittäjät kotikunnassaan tekevät.

Hän sanoi kunnalla ja yrittäjillä olevan meneillään monta yhteistä hanketta, ja konkretiaa alkaa syntyä. Kuntakeskustaan on pian rakenteilla viisi uutta kerrostaloa, mikä on vasta alkua, sillä keskustan asukasmäärä on kasvamassa 3 000 uudella asukkaalla vuoteen 2020 mennessä.

– Tällä viikolla  Lempäälässä on harpattu iso loikka keskustan kehittämisessä, kun seurakunta päätti sitoutumisestaan Lempäälä-taloon ja kunnanvaltuusto päätti pysäköintitalosta ja pysäköinninvalvonnasta. Seuraavaksi käynnistyy yhteissuunnittelu Asuva Oy ja Kiinteistöosakeyhtiö Kympin kanssa Mainiemen kiinteistöstä, mikä luo lisää kaupallisia palveluita ja asumista keskustaan.

– Keskustan kehittämisessä on siirrytty visioinnista konkreettiseen toteuttamiseen, mikä tarjoaa paikan yrittäjille rakentaa omaa tulevaisuuttaan tälle alustalle.  Asukasmäärän huomattava kasvu luo kysyntää keskustan palveluille. Vireä yhteisö ja toimivat liikenneyhteydet vahvistavat yrittäjien päätöksiä sijoittua Lempäälään, Rämö sanoi.

Juhlassa muistettiin vuoden mittaan tasapyöreeitä täyttäneistä yrittäjiä.

Juhlassa muistettiin vuoden mittaan tasapyöreeitä täyttäneistä yrittäjiä. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkanmaan yrittäjäyhdistyksen tervehdyssanat lausunut varapuheenjohtaja Janne Vuorinen painotti, että pienten ja keskisuurten yritysten merkitystä kuntatalouteen ei voi liiaksi korostaa.

Hän muistutti, että Lempäälässä vuoden yrittäjä on valittu vuodesta 1975 lähtien. Listalle pääsevä voi olla hänen mukaansa syystä ylpeä.

– Valinta tulee ansioista. Valinnan tekevät yrittäjät.

Tilaisuus huipentui vuoden 2016 yrittäjän valintaan. He ovat voimakkaasti kasvaneen Lempäälän Autokatsastus Oy:n Janne Mäkinen, Jukka Puranen ja Janne Tallgren, katso kolmikosta oheinen video digilä.fi:ssä sekä lisätarinaa heistä sivuilla 24–25.

Juhlassa kukitettiin lisäksi vuoden kierrossa 50, 60 ja 70 vuotta täyttäneitä yrittäjiä. 40 vuoden ansiokkaasta toiminnasta muistettiin yrittäjien tímanttiristillä Jaakko Mikkolaa. Hopeinen yrittäjäristi kiinnitettiin Sirkku Pelkosen miehustaan. Vuoden valopilkku -maininnan sai vuoden mittaan valokuvillaan menestystä niittänyt Mitja Kortepuro.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.