Puheenjohtaja Jukka Laakso: ”Valitsemamme linja pitää”

Lempäälän Kisan Mestis-joukkueessa vallitsi lauantaina 12. marraskuuta vapautunut tunnelma, kun viiden pelin mittainen tappioputki räsähti poikki. Erityisen helpottuneita olivat joukkueen valmennusjohto sekä totta kai häviöiden rassaamat pelaajat.

– Hyvää työtä tehneelle päävalmentaja Kuuselan Miikalle ja totta kai myös pelaajille oli tärkeää päästä voittojen tielle. Pitkä häviöiden periodi rassaa koko tekemisen arkea, henkäili huojentunut LeKi Hockey Oy:n puheenjohtaja Jukka Laakso.

Häviöiden aikana myös huhumyllyt alkavat jauhaa. Lempäälässäkin kiersi tarinoita, että joukkueeseen ollaan hankkimassa uusia nimekkäitä pelaajia.

– Me valitsimme tähän kauteen strategian, että etenemme nuorella joukkueella. Liigasta tavoittelimme pitkiä lainasopimuksia, joita olemmekin niin Tapparan,Ilveksen kuin HPK:kin kanssa saaneet aikaan. Pelaajarosterimme on iso, nytkin neljä sopimuspelaajaamme pelaa Suomi-sarjan farmijoukkueessamme KooVeessa.

– Vaikka tulokset ja sarjasijotius ovat totta kai pettymyksiä, ei linjaa muuteta, alleviivaa Laakso.

Kahvilakeskusteluissa on vilkkunut ennen muuta Niclas Luceniuksen nimi. Lucenius on yksi LeKi:n omistajista.

– Lucenius ei ole tulossa meille, sanoo Laakso.

Toinen kiinnostava nimi on Tommi Välimaa, joka lähti Kisasta Kärppiin kahden kuukauden lainapestille. Marraskuun puolivälissä selviää, löytyykö kokeneelle Välimaalle Oulussa jatkoa.

– ”Vällyn” sopimus Kisaan katkesi hänen liigasiirtoonsa, mutta hänen kanssaan olemme keskustelleet, että jos pääsarjasta ei löydy pelipaikkaa, ovat LeKin ovet hänelle avoimet.

Uusien pelaajien rekrytointiin pitäisi löytyä budjetista myös niin sanottua uutta rahaa. LeKi etenee tiukan euron linjalla.

Yksi huolenaihe seurajohdolle ovat olleet alati tippuneet yleisömäärät. Menneen viikon kotipeleissä yleisömääriksi ilmoitettiin inan yli kaksisataa silmäparia.

– Olemme yrittäneet monenmoista kampanjaa, kuten ideoimme esimerkiksi niin sanotut kyläpelit, mutta väki ei ole odotustemme mukaan löytänyt Hakkariin. Nyt ensi perjantain Peliitat-peli on meille äärettömän tärkeä, toivottavasti saamme Hakkariin porukkaa ja kotiväestä tukea, vetoaa Laakso.

Hakametsän hallissa LeKi pelaa perjantaina 2. joulukuuta Espoota vastaan. Edellinen Hakametsän visiitti tuotti upean yli 1700-päisen katsojamassan. Nytkin odotusarvot ovat tapahtumaa kohti korkealla.

– Kausi on vielä nuori, pelejä on jäljellä yli 30 kappaletta. Hyvällä työllä, hengellä ja yleisön tuella saadaan nokka nousuun, luottaa puheenjohtaja Jukka Laakso.