Kaikki samaan sumppuun

Eikö kunnan kaavoitusmonopolin tarkoitus ole lisätä palvelujen toimivuutta  ?

Kaksi huoltoasemaa aivan rinnakkain S -Marketin tontille Lempäälän keskustassa on aivan hullu ajatus.

S-Marketin siirto uusiin tiloihin 100 m päähän oli kaupalta jo hölmö tempaus. Tehtiin mittava investointi ja jätettiin vanha kiinteistö tyhjilleen rasittamaan kunnan taloutta. Ei ollut entinenkään kauppa ikäloppu. Kuka tälläiset kustannukset maksaa.

Se on tietysti asiakas ja alkutuottaja. Jo nyt on alkutuottajan osuus ostajan maksamasta hinnasta minimaalisen pieni. Kauppa ei tingi osuudestaan vaan pyrkii monopoliasemaan.

Suosi pakallista suomalaista yritystä on korulause. Suuret kauppaketjut vaativat suuria tuote-eriä. Niihin ei pienien yrittäjien voimat riitä. Onko ympäritöystävälistä, että tavaraa  kuljetellaan satoja kilometrejä kuorma-autoilla ostoskeskuksiin ja noudetaan sieltä pitkienkin matkojen päähän henkilöautoilla kilon paketeissa?

Näin ajattelee itsekin S-kaupan jäsen