Sininauhalle tilat Tampereentieltä

Päihderiippuvuuksista vapaata elämää tarjoava Sininauha on saamassa Lempäälässä toiminnalleen uutta tilaa Tampereentie 1:stä lähellä kanavaa. Kuva: Erkki Koivisto

Päihderiippuvuuksista vapaata elämää tarjoava Sininauha on saamassa Lempäälässä toiminnalleen uutta tilaa Tampereentie 1:stä lähellä kanavaa. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnan kaavoitus- ja rakennusjaosto on suostunut kunnan teknisen toimen poikkeamislupahakemukseen toimintakeskuksen ja asunnon sijoittamiseen lähelle kanavaa Tampereentie 1:een. Rakennuksessa on aikaisemmin toiminut muun muassa autokoulu ja siinä on viimeksi ollut musiikkikoulutoimintaa.

Kunta osoittaa noin 300 neliön tilat Sininauha ry:lle, jolla on Lempäälässä ollut vuosina 2001–15 käytössä rakennus Himminpolku 5:ssä, joka purettiin hammashoitolan tieltä. Lempäälän  kunta osoitti Sininauha-toiminnalle entisen Tarikanmäen päiväkodin tilat, mutta Tampereentie 1:n tilat soveltuvat lautakunnan mukaan tarkoitukseen paremmin.

Rakennusta tai sen piha-aluetta ei ole tarpeen muuttaa. Rakennukseen tulee arkisin tapahtuvaa päiväkeskustoimintaa. Asukkaita tulee tuettuun asumiseen  2–4.

Sininauhaliitto on sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, joka auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Liiton ja sen jäsenyhteisöjen erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen. Lempäälän Sininauha-yksikkö toimii osana Pirkanmaan Sininauha ry:tä, joka on vaihtanut tänä syksynä nimensä Nauha ry:ksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?