Positiivisesti katsottu sote

Odottavan aika käy pitkäksi! Se on vanha totuus. Niin sote-uudistuksessakin.

En ole valtakunnallinen päättäjä enkä siis tunne asian valmistelun syvimpiä vaiheita. Uskon vain sen, että iso määrä työryhmiä työskentelee asian kanssa ja etsii mahdollisia, parhaita ratkaisuja sote-uudistukseen.

Jaksan odottaa ja uskoa, että ratkaisuja löytyy joustavien palveluketjujen syntymiseen, asiakkaan kohtaamiseen ja asiakkaan asioinnin helpottumiseen, siihen; että kenenkään ei enää tarvitse juosta 16 kertaa erilaisissa ja päällekkäisissä laboratorio/ röntgen ym. tutkimuksissa enne polvileikkaukseen pääsemistään kuten itselleni kävi, että asiakas voi valita tavan, mitä kautta palvelunsa itselleen joustavimmin hakee. Tätä kaikkea sydämestäni toivon ihmisen parhaaksi.

Maakunta- ja sote-uudistusta haukutaan: kunnilta viedään itsehallinnon mahdollisuudet, mitä kuntiin jää jne.

Kunta palaa juurilleen; kunnan tehtäväksi tulee rakentaa kuntalaisilleen elinvoimaista, viihtyisää, turvallista asuinyhteisöä, missä asioita valmistellaan yhdessä asukkaiden kanssa asioita pohtien. Uuden merkityksen saavat kuntalaisten kaikkinaiseen hyvinvointiin vaikuttavien palveluiden kehittäminen. Tosin monenlaisia uudella tavalla tekemisen tapoja on kehitettävä ja niiden käyttö opittava, joten tekemistä riittää.

Mielestäni meneillään olevassa on uudistumisen mahdollisuudet. Tehtävä ei ole helppo ja päämääriin pääsemisessä on monta karille menon vaaraa. Toivon kuitenkin että uudistuksen laiva ei uppoa vaan selviytyy myrskyiseltä taipaleelta satamaan.

Maikki Hämäläinen – Ylikahri

kunnanvaltuutettu ( kesk)